Scumpirile de la Ionity nu vor afecta proprietarii electromobilelor Audi! Germanii anunţă preţuri reduse pentru clienţii săi

28 Ianuarie 2020, 08:53
Denis Godorozea
Audi a publicat preţurile revizuite pentru serviciile de încărcare cu energie electrică în cadrul proiectului e-tron Charging Service, care include preţuri reduse şi pentru alimentarea în staţiile reţelei Ionity. După ce cei de la Ionity au anunţat preţuri simţitor mai mari pentru serviciile prestate, care vor intra în vigoare din luna februarie a acestui an, cei de la Audi se pare că au reuşit să negocieze preţuri mai avantajoase pentru clienţii săi.

Aşadar, dacă anterior proprietarii de electromobile puteau încărca în staţiile Ionity nelimitat, indiferent de cantitatea energiei consumate, la un preţ de 8 euro per sesiune, din februarie 2020 clienţii vor achita per fiecare kW consumat un preţ de 0.79 euro, ceea ce înseamnă că alimentarea unui Audi e-tron 55 quattro ar costa circa 75.05 euro, deci simţitor mai mult.
Decizia a stârnit un val de critici la adresa celor de la Ionity, or consumatorii au exclamat că în acest context electromobilele devin mai puţin atractive în raport cu automobilele convenţionale cu motoare termice, mai ales pentru şoferii care circulă pe distanţe mari zilnic. Ei bine, cu o soluţie au venit cei de la Audi. Cel puţin, pentru clienţii săi.

Astfel, proprietarii electromobilelor cu sigla constructorului din Ingolstadt vor beneficia de reduceri considerabile în cadrul reţelei de staţii Ionity, însă reducerea poate fi obţinută doar cu achiziţia unui abonament lunar, pe o perioadă de cel puţin 12 luni. Acelaşi abonament va putea fi utilizat în cadrul altor staţii de alimentare, incluse în proiectul e-tron Charging Service. Iniţial germanii oferă două abonamente pentru clienţii săi, create în funcţie de modul în care şoferii călătoresc — în spaţiul urban sau inter-urban — City rate şi Transit rate:
Preţul de 0.31 euro per kW este valabil pentru staţiile unde este prevăzută achitarea pentru cantitatea exactă de energie consumată, pe când celelalte preţuri fixe sunt indicate pentru staţiile care percep achitări pentru o sesiune de încărcare, indiferent de cantitatea energiei consumate. De menţionat, însă, că în cazul unei erori de reţea sau în cazul în care furnizorul impune limite de timp pentru o sesiune de încărcare, clientul va achita pentru fiecare sesiune de încărcare aparte.
Cu abonamentul lunar Transit rate proprietarii Audi vor putea încărca în staţiile Ionity, care sunt printre cele mai răspândite şi solicitate staţii de încărcare din Europa, cu o reducere de preţ de 0.48 euro, o reducere de peste 50%, de altfel! Deci, în mod normal din luna februarie a acestui an alimentarea unei baterii de 95 kWh de la 0% la 100% va costa 75.05 euro, pe când preţul unei cantităţi similare de energie pentru abonaţii serviciului e-tron Charging Service va fi de 29.45 euro, cu o rată lunară fixă adiţională de 17.95 euro. Cel mai probabil în cazul abonamentului City rate clienţii se vor bucura de preţuri şi mai accesibile la reţeaua Ionity.

Abonamentul lansat de Audi va putea fi utilizat în 24 ţări europene, preţul fiind similar indiferent de ţară, în staţiile Ionity şi altor peste 400 companii care oferă cumulativ peste 135,000 prize de încărcare. Deocamdată preţurile indicate sunt valabile pentru clienţii germani şi doar cu condiţia că clientul va încheia un contract de cel puţin 12 luni.
0
1,844
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!