SONY a dezvăluit un automobil electric surpriză, numit Vision-S

7 Ianuarie 2020, 10:39
Ilie Toma
Dacă tot automobilele, mai ales cele electrice, sunt tot mai mult o conglomeraţie în stilul unui gadget decât o sumă de componente mecanice, de ce să nu se apuce şi companii de electronice să le producă? Se pare că ăsta a fost gândul celor de la SONY.
Aceştia au adus la Consumer Electronics Show din acest an un concept surpriză al unui viitor automobil electric, numit Vision-S. Este un sedan, care abundă în consistenţă hi-tech de la bord, construit pe o platformă tehnică nouă, care pare să fi fost gândită de cei de la Magna pentru Sony şi care va fi compatibilă şi cu alte viitoare tipuri de caroserii, precum SUV-uri.
Designul exterior aminteşte un pic de Porsche Taycan şi de Tesla, parcă, iar la interior întreaga planşă de bord pare a fi formată din display-uri digitale. Aşa cum a dat tonul Audi e-tron, noul concept a renunţat şi el la oglinzile exterioare şi a adoptat camere video în locul lor. De fapt, maşina a fost burduşită cu senzori şi camere video, iar la interior Sony declară că a gândit un sistem audio cu spaţialitate de 360 grade. Softul de la bord va fi ghidat de tehnologia de inteligenţă artificală a companiei.
Sony a fost destul de zgârcit cu datele tehnice ale noii sale creaţii, dar se pare că aceasta va fi echipată cu două motoare electrice, ambele a câte 272 CP, acceleraţia de la 0 la 100 km/h ar constitui cam 4.8 secunde, iar viteza maximă ar fi de 255 km/h. Despre autonomie nu se pomeneşte deocamdată nimic.
Premiera celor de la Sony nu e totuşi, într-atât de neaşteptată, dacă ne gândim la munca enormă a companiei din ultimii ani în direcţia condusului autonom şi inteligenţei artificiale. La fel, cei mai mari furnizori de baterii pentru maşinile electrice ale zilelor noastre deja sunt companiile din aceeaşi nişă a electronicelor, precum LG. Totuşi, Sony n-a confirmat dacă intenţionează cu adevărat să producă un automobil electric în viitor sau acest concept va sluji doar în rol de demonstraţie a tehnologiilor sale, care s-ar putea regăsi la bordul modelelor altor mărci, avându-l ca Sony drept furnizor.
0
2,566
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!