Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto american. Valorează cât Ford şi General Motors la un loc!

10 Ianuarie 2020, 12:34
Denis Godorozea cu referire la Reuters
Vă mai amintiţi cu ce scepticism a fost întâmpinată compania Tesla fondată de tânărul miliardar ambiţios Elon Musk în momentul prezentării primului electromobil, Tesla Roadster? În câţiva ani americanii au reuşit să se impună pe arena internaţională cu lansarea electromobilelor proprii, originale, cu caracteristici pe care alţi constructori auto cu renume abia acum le-au atins. Între timp, surâsurile în adresa celor de la Tesla s-au mai potolit, iar până şi constructorii germani şi niponi tratează tânăra companie americană drept un rival puternic. Mai nou, celor de la Tesla le-a reuşit un alt miracol economic, constructorul de electromobile devastând decisiv colegii din SUA, concernele Ford şi General Motors.
Valoarea pe piaţă a companiei a depăşit 88.8 miliarde de dolari în 2019, iar asta înseamnă că Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din SUA, având o valoare estimată chiar mai mare decât valoarea Ford (circa 37 miliarde dolari) şi General Motors (circa 50 miliarde dolari) la un loc. Amintim că cele două sunt concerne cu istorie îndelungată şi multe mărci auto în portofoliu, în timp ce Tesla este o companie independentă.
Astfel, Tesla este aproape să devasteze până şi gigantul german Volkswagen Group, valoarea căruia a fost estimată anterior la circa 100 miliarde dolari. Însă chiar şi aşa, valoarea estimată Tesla nu acoperă nici 50% din valoarea estimată a concernului Toyota, care anterior a fost evaluat la peste 225 miliarde dolari. De menţionat că în acest studiu specialiştii au estimat valoarea pe piaţă a constructorilor şi concernelor auto, ci nu brandurile auto. De altfel, tabloul general în topul brandurilor auto este foarte apropiat de cel afişat în noul studiu produs de americani.
0
1,832
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!