Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla va introduce alarma vocală care va putea speria hoţii şi răufăcătorii

14 Ianuarie 2020 - 11:02
Denis Godorozea
Tesla anunţă lansarea unui nou sistem de siguranţă activă cu comenzi vocale şi avertizări sonore pentru pietoni, alţi participanţi la trafic şi, eventual, hoţi. Noua tehnologie este mai avansată decât cele care vor deveni obligatorii pentru electromobile în ţările occidentale şi poate fi aplicată în diverse condiţii şi cu scopuri diferite, nu doar pentru avertizarea pietonilor despre apropierea unui automobil.
Autorităţile statelor occidentale au decis să impună legal constructorii auto să echipeze automobilele electrice cu dispozitive sonore speciale, care să producă sunete specifice în timpul mişcării, menite să atenţioneze pietonii şi alţi participanţi la trafic despre electromobilul aflat în mişcare care în mod firesc nu produce sunete în timp ce rulează, precum motoarele termice. Cei de la Tesla, însă, pregătesc un sistem de siguranţă mai avansat.
Potrivit informaţiilor preliminare, electromobilele Tesla echipate cu noua tehnologie nu doar vor produce sunete specifice în timpul mişcării, dar vor fi capabile chiar şi să reproducă avertizări vocale pentru alţi participanţi la trafic, iar eventual tehnologia va putea acţiona ca un soi de alarmă, care să determine hoţii sau răufăcătorii să renunţe la infracţiune. De exemplu, maşina va putea întâmpina proprietarul cu fraza "nu sta acolo, urcă", sau să avertizeze infractorul că va apela poliţia automatizat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter