Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota RAV4 Plug-In Hybrid vine în Europa: niponii au dezvăluit în detaliu cea mai eficientă versiune a SUV-ului

15 Ianuarie 2020 - 08:51
Denis Godorozea
Toyota prezintă în premieră versiunea europeană RAV4 Plug-In Hybrid — cea mai eficientă versiune electrificată a bestseller-ului nipon a fost prezentată anterior în varianta Prime, destinată pieţei americane, iar acum aceasta vine şi în Europa, cu denumirea Plug-In Hybrid. Diferenţele dintre SUV-urile destinate celor două pieţe nu sunt prea mari, însă.
RAV4 Plug-In Hybrid este propulsat de benzinarul cu ciclu Atkinson de 2.5 litri, aspirat natural, cu 4 cilindri, care mai este acompaniat de două motoare electrice, unul dintre care, fiind situat pe puntea spate, acţionează cele două roţi posterioare în cadrul sistemului de tracţiune integrală AWD-i, inclus standard pentru clienţii europeni, indiferent de nivelul de echipare. În tandem sistemul hibrid poate livra 306 CP.
Astfel, noua versiune RAV4 promite a fi nu doar cea mai eficientă, dar şi cea mai performantă din toate motorizările disponibile pentru SUV-ul nipon, or în ipostaza respectivă acesta poate accelera până la 100 km/h în 6.2 secunde. Deocamdată niponii nu au dezvăluit consumul indicat de noul SUV, nici cuplul maxim disponibil, însă declară că RAV4 PHEV produce doar 29 g/km de CO2 într-un regim de rulare mixt. Mai mult de atât, într-un mediu urban SUV-ul poate fi exploatat exclusiv în regim electric, autonomia electrică fiind mai mare de 65 km. Tot cu regimul EV inclus RAV4 poate circula cu viteze de până la 135 km/h.
Odată cu cele menţionate mai sus, niponii anunţă şi un nivel de echipare ceva mai generos pentru RAV4 PHEV — standard SUV-ul va fi echipat cu jante din aliaj de 18 ţoli, cele de 19 ţoli fiind disponibile opţional. Interiorul va răsfăţa cu tapiserie textilă cu zone acoperite cu piele şi cusături contrastante de culoare roşie, iar pe consola centrală se va situa standard ecranul sistemului multimedia de 9 inch. Totodată, niponii susţin că bateriile mai mari, comparativ cu cele utilizate de versiunile clasice hibride, nu vor sacrifica din spaţiul disponibil la interior sau portbagaj, pentru bagaje fiind rezervaţi 520 litri volum.
În Europa noul RAV4 PHEV va fi lansat în cea de-a doua jumătate a acestui an, însă data apariţiei în showroom-uri poate varia de la o ţară la alta. Cel mai probabil, tot până la finalul acestui an Toyota RAV4 Plug-In Hybrid va fi disponibil şi în ţara noastră. Preţurile urmează să fie anunţate mai aproape de startul vânzărilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter