Toyota suplineşte gama motorizărilor pentru versiunea europeană Supra cu benzinarul turbo de 2.0 litri

15 Ianuarie 2020, 14:08
Denis Godorozea
Toyota Supra primeşte o versiune mai accesibilă în Europa — lista motorizărilor disponibile pentru sportcar-ul iconic a fost suplinită cu benzinarul turbo de 2.0 litri. Să vedem, deci, de ce performanţe este capabilă noua unitate de propulsie!
De menţionat, că propulsorul respectiv nu este o noutate absolută în gama Supra — anterior sportcar-ul a fost disponibil cu unitatea respectivă exclusiv pe piaţa niponă. Benzinarul turboaspirat de 2.0 litri, cu 4 cilindri, livrat de BMW, poate livra la activ 258 CP şi 400 Nm.
Motorul se cuplează exclusiv la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. În noua ipostază sportcar-ul nipon poate accelera până la 100 km/h în 5.2 secunde, având o viteză maximă limitată electronic în drept cu 250 km/h. Teoretic, de altfel, Supra echipată cu acest propulsor poate deveni mai manevrabilă sau chiar mai plăcută în senzaţii de condus, or motorul reduce greutatea maşinii cu circa 100 kg comparativ cu coupe-urile echipate cu motoarele de top cu o cilindree mai mare.
Amintim că până acum în Europa Toyota Supra era oferită doar cu benzinarul de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, ce oferă la activ 340 CP. Această versiune are o viteză maximă similară de 250 km/h, însă în exerciţiul de acceleraţie de la 0 la 100 km/ este, totuşi, simţitor mai agilă, fiind capabilă să atingă această viteză în 4.3 secunde.
0
1,121
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!