Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota va relua producţia pieselor şi componentelor pentru sportcar-urile legendare Supra A70 şi A80

14 Ianuarie 2020 - 09:36
Denis Godorozea
Toyota anunţă că va relua producţia pieselor şi componentelor pentru sportcar-urile legendare Supra de generaţie A70 şi A80 în cadrul proiectului GR Heritage. La etapa iniţială, niponii au dispus producţia pieselor unice, care nu sunt produse de companii terţe.
Astfel, iniţial pentru Supra A70 (1986 — 1993) va fi reluată producţia pieselor precum mânerele portierelor şi senzori pentru rezervorul de combustibil, pe când pentru modelele Supra A80 (1993 — 2002) vor fi produse iniţial faruri şi mânerele portierelor. O parte din piese vor fi disponibile până la finalul acestui an, însă cea mai mare parte din componente vor putea fi achiziţionate în 2021.

Afară de aceasta, cei de la Toyota se declară deschişi pentru comunicare cu proprietarii generaţiilor precedente Supra, care pot plasa cereri pe site-ul oficial al niponilor pentru piese care nu au fost incluse în lista iniţială, dar sunt extrem de solicitate şi nu pot fi găsite pe piaţă.
De menţionat, că Toyota nu este prima companie care a decis să relanseze producţia pieselor şi componentelor pentru sportcar-urile clasice. Anterior, în cadrul programului de uzină Nismo Heritage, cei de la Nissan au reluat producţia pieselor pentru propulsorul RB26DETT, care se instala sub capotele sportcar-urilor Skyline de generaţii R32, R33 şi R34. Anul trecut un asemenea proiect a fost lansat şi de cei de la Mazda, care au reluat producţia componentelor pentru roadster-ul Miata.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter