Un startup din California prezintă primele imagini cu viitorul său supercar alimentat cu hidrogen

20 Ianuarie 2020, 14:54
Denis Godorozea
O tânără companie din California pregăteşte lansarea unui supercar electric revoluţionar, alimentat cu hidrogen. Primele imagini cu modelul celor de la Hyperion Motors au fost publicate în web, însă compania nu a oferit prea multe detalii despre substratul tehnic.
Hyperion Motors este o companie americană independentă, specializată pe tehnologii electrice bazate pe celule de hidrogen. Printre cele mai recente proiecte ale companiei se enumeră un supercar 100% electric, alimentat cu hidrogen, iar primele imagini cu acesta au fost publicate în web. Hyperion Motors, însă, nu a oferit detalii despre substratul tehnic, decât că acesta este unul ecologic, deşi dezvoltarea supercar-ului a demarat în 2015, când modelul a fost lansat în primele teste pe drumurile publice din SUA. Odată cu primele imagini, americanii au declarat că au adaptat tehnologiile "cosmice" pentru un automobil destinat exploatării zilnice.
De menţionat, că Hyperion Motors nu este prima companie care încearcă să dezvolte un supercar alimentat cu hidrogen. Anterior concepte similare au fost lansate de alţi constructori auto şi ateliere independente, însă până în prezent doar cei de la Mahindra şi proaspătul brand Automobili Pininfarina au prezentat un supercar alimentat cu hidrogen gata de producţia de serie — modelul H2 Speed va fi produs într-un număr limitat la 12 unităţi, fiecare cu un sistem de propulsie electric cu 653 CP la activ. Proiectul misterios al celor de la Hyperion Motors va debuta în cadrul Salonului Auto de la New York.
0
1,173
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!