Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo va construi o fabrică proprie de baterii în SUA pentru viitoarea gamă de electromobile

16 Ianuarie 2020 - 17:51
Denis Godorozea
Volvo anunţă planurile pentru construcţia unei fabrici de baterii în SUA pentru actualul Volvo XC40 electric şi viitoarele automobile 100% electrice din gamă. În doar câţiva ani va fi lansată cea de-a treia generaţie XC90, aceasta urmând să ofere cel puţin o versiune electrică, iar suedezii anticipează o cerere foarte mare pentru viitorul model.
Astfel, pentru a face faţă noilor provocări, pentru a reduce costurile dar şi pentru a nu crea cozi printre clienţii ce-şi vor dori un model electric Volvo, suedezii îşi propun să construiască o fabrică de baterii proprie. Potrivit informaţiilor preliminare, linia de producţie ar urma să-şi înceapă activitatea până la finalul anului viitor şi va livra baterii în primul rând SUV-ului de generaţie nouă XC90.
Noua linie de producţie va fi organizată în cadrul uzinei Volvo din Ridgeville, Carolina de Sud, unde în prezent este produs sedanul Volvo S60. Pentru proiect este alocată o sumă de circa 600 milioane de dolari, iar producţia ar putea începe până la finalul anului viitor. Ulterior tot aici va avea loc producţia celei de-a treia generaţie Volvo XC90, versiunea electrică a acestuia urmând să fie lansată în 2022.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter