ANRE va reglementa din nou preţurile plafon pentru carburanţi în Moldova

3 Februarie 2020, 10:57
Denis Godorozea
Autorităţile pregătesc modificări legislative pentru a împuternici Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să stabilească preţuri plafon pentru combustibilul comercializat la pompă în staţiile de alimentare din ţară. Potrivit prim-ministrului, actuala modalitate de stabilire a preţurilor "nu este bună".

Anterior, până în luna martie a anului trecut, ANRE stabilea preţuri plafon pentru comercializarea cu amănuntul a combustibilului în staţiile de alimentare din ţară. Agenţia publica preţurile maxime autorizare o dată la două săptămâni, în dependenţă de preţurile internaţionale. Din martie 2019, însă, ANRE nu mai stabileşte preţurile pentru carburanţi, aceste atribuţii revenind importatorilor de produse petroliere.
Revenirea la vechea modalitate de stabilire a preţurilor plafon a fost anunţată de prim-ministrul Republicii Moldova — Ion Chicu a afirmat că pe parcursul acestei săptămâni Guvernul va elabora proiectul de modificări legislative pentru a reveni la practica aplicată până în martie 2019. Premierul a menţionat, că în prezent autorităţile nu au pârghii de verificare a costurilor pentru combustibilul importat şi cel comercializat la nivel internaţional.

Amintim că la mijlocul lunii ianuarie combustibilul a indicat o majorare de preţ în ţara noastră. Benzina şi motorina au înregistrat o creştere de preţ de circa 3-4% la pompă, în timp ce gazul lichefiat a înregistrat o scumpire de circa 12%.
0
2,076
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!