Aplicaţiile mobile care atenţionează despre prezenţa radarelor în cale au fost declarate ilegale în Germania

21 Februarie 2020, 11:58
Denis Godorozea
Dacă planificaţi o călătorie în Germania sau sunteţi stabiliţi acolo este indicat să renunţaţi la utilizarea aplicaţiilor mobile care atenţionează despre prezenţa radarelor pe drumurile publice. Aplicaţiile respective de pe telefoanele mobile au fost declarate de curând ilegale în ţara respectivă, iar şoferii care le vor utiliza riscă să se aleagă cu amenzi şi puncte de penalizare.
Aşadar, dacă până acum legislaţia germană interzicea doar utilizarea echipamentelor specializate pentru detectarea radarelor în cale, de curând a fost introdusă o nouă interdicţie, care vizează acum şi aplicaţiile mobile care emit asemenea avertizări. Şoferii care utilizează asemenea aplicaţii riscă să se aleagă în Germania cu amenzi de până la 75 euro şi un punct de penalizare. Astfel, riscă să se aleagă cu amenzi şi şoferii care utilizează funcţia respectivă în sistemul de navigaţie popular Waze.
De menţionat, însă, că şoferul riscă să fie amendat doar în cazul în care utilizarea funcţiei respective este demonstrată. Astfel, utilizatori Waze, de exemplu, sau a altor sisteme de navigaţie cu asemenea servicii integrate, pot deconecta funcţia respectivă. Mai mult de atât, utilizatorii care doar au instalat o asemenea aplicaţie, chiar şi specializată strict pe detectarea radarelor, nu vor fi sancţionaţi. Respectiv, dacă funcţia este inclusă şi funcţionează în timpul mersului pe gadget-ul unui pasager de la bordul maşinii, nici şoferul şi nici pasagerul nu vor fi sancţionaţi, ci doar în cazul în care inspectorul va putea demonstra că pasagerul a avertizat verbal şoferul despre prezenţa unui radar în cale. :)
0
4,588
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!