Aston Martin a identificat un investitor şi anunţă planurile pentru următorii ani

3 Februarie 2020, 16:11
Denis Godorozea
Aston Martin a reuşit să identifice un ivestitor care să achiziţioneze o parte din acţiunile companiei. Se pare că britanicii au găsit o soluţie pentru a ieşi din criza profundă cauzată de pierderile colosale înregistrate pe parcursul ultimilor ani. Astfel, în joc intră consorţiul Yew Tree Overseas Limited, care aparţine afaceristului din Canada Lawrence Stroll.
Aston Martin a investit mult pe parcursul ultimilor ani pentru modernizarea gamei de supercar-uri dar şi pentru dezvoltarea modelelor noi. Printre cele mai recente premiere şi proiecte ambiţionase se enumeră lansarea primului supercar electric, Rapide E (care, însă, nu va fi produs în serie), primul SUV din gama mărcii, DBX, dar şi o uzină absolut nouă pentru producţia SUV-ului. Concomitent cu aceste investiţii, însă, britanicii au înregistrat pierderi de peste 100 milioane lire sterline.

Pentru a soluţiona problemele apărute, Aston Martin a dispus identificarea unui investitor, iar acum a şi anunţat numele acestuia — Lawrence Stroll, afaceristul canadian care nu s-a remarcat prea mult în industria auto, decât prin echipa de Formula 1 Racing Point, care-i aparţine. Astfel, Aston Martin va reveni, parţial, în Cursa Regală din sezonul 2021.
Conform contractului, Stroll va achiziţiona 16.7% din acţiunile companiei la preţ de 182 milioane lire sterline, dar şi va investi alte 318 milioane lire în dezvoltarea companiei, astfel încât ivestiţia totală va fi de 500 milioane lire. Chiar şi aşa, conducerea companiei nu va suferi modificări dramatice: Andy Palmer va menţine postul de CEO, pe când Lawrence Stroll va deveni Preşedintele Consiliului de Administraţie.

Investiţiile anunţate vor permite celor de la Aston Martin să avanseze în planurile anunţate anterior, printre care lansarea hypercar-ului Valkyrie în cursul acestui an, lansarea roadster-ului Vantage, producţia SUV-ului DBX şi dezvoltarea hypercar-ului Valhalla cu motor poziţionat central. Lansarea brandului de electromobile Lagonda a fost, însă, amânat din 2022 până în 2025.
De menţionat, că printre acţionarii Aston Martin se enumeră compania Adeem/Primewagon, Strategic European Investment Group, cota totală a căror este de 50.5%, deşi până la emisia noilor acţiuni cota acestora atingea 61%. Daimler mai deţine 4% din acţiunile Aston Martin.
0
1,490
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!