Audi marchează 40 ani de la introducerea sistemului legendar de tracţiune integrală quattro

3 Februarie 2020, 14:49
Denis Godorozea
În acest an sistemul legendar de tracţiune integrală quattro al celor de la Audi marchează 4 decenii de la prima lansare. Cu această ocazie Audi a dispus organizarea evenimentelor dedicate pe întreg parcursul anului. Primele evenimente vor demara în luna februarie în Germania şi Austria.
Sistemul quattro a fost inspirat de la maşina militară Iltis, iar primul model cu un sistem de tracţiune integrală permanentă a germanilor a fost faimosul coupe Audi Quattro, ce a debutat în cadrul Salonului Auto de la Geneva în 1980. Probabil, pentru expoziţia din acest an constructorul din Ingolstadt pregăteşte un program mai special. În total pentru acest an sunt pregătite nu mai puţin de 20 evenimente dedicate.

Primul eveniment de acest gen va avea loc în Germania — Audi va organiza o expoziţie cu modele clasice care să înglobeze întreaga istorie a sistemului quattro la show-ul Bremen Classic Motorshow. Ulterior, în Zell, Austria, cei de la Audi vor participa la Grand Prix Ice Race cu un Quattro Rallye S1.
Printre alte evenimente anunţate pentru acest an se enumeră Techno Classica din oraşul Essen, în luna martie. Ulterior maşinile cu sistemul quattro vor putea fi surprinse în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood în luna iulie a acestui an.
0
1,134
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!