BMW dezvăluie parţial primul SUV electric din gamă — iX3. Astăzi au dezvăluit jantele aerodinamice

5 Februarie 2020, 17:26
Denis Godorozea
În acest an va marca premiera primul SUV electric din gama BMW — noul iX3. Acesta este şi primul electromobil din gama bavarezilor, care va utiliza a cincea generaţie a sistemului de propulsie eDrive. Debutul va avea loc în viitorul apropiat, iar cei de la BMW au demarat campania de promovare a modelului. Astăzi BMW a prezentat jantele aerodinamice dezvoltate special pentru SUV-ul electric.
Ei bine, jantele aerodinamice nu sunt un know-how al bavarezilor, deobicei chiar şi hibridele sunt livrate standard cu seturi de jante cu un coeficient aerodinamic îmbunătăţit. De regulă, însă, aceste jante sunt de dimensiuni mai mici decât cele de top şi au un aspect exterior mai puţin atrăgător. Nu şi în cazul jantelor dezvoltate de BMW care, pe lângă proprietăţile aerodinamice, sunt cu 15% mai uşoare decât cele standard şi au un design original, care nu se pierd nici în umbra jantelor originale semnate de divizia de performanţă BMW M, de exemplu. Astfel, jantele vor contribui la îmbunătăţirea autonomiei SUV-ului (+10 kilometri de autonomie) şi vor completa perfect aspectul exterior. Seturi similare de jante vor fi disponibile şi pentru viitoarele electromobile BMW iNEXT şi BMW i4.
BMW iX3 va debuta în cursul acestui an. Anterior SUV-ul electric a fost prezentat în calitate de concept, care nu se distinge prea mult, însă, de viitoarea versiune de serie. Chiar şi aşa, prototipurile de teste surprinse de spionii auto sunt acoperite de elemente protectoare pentru a ascunde designul exterior. În schimb, cei de la BMW au dezvăluit mai devreme caracteristicile tehnice BMW iX3 — SUV-ul va fi propulsat de un motor electric situat pe puntea spate, capabil să dezvolte 286 CP şi 400 Nm. Alimentat de la o baterie de 74 kWh, electromobilul va putea parcurge până la 440 km.
0
1,128
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!