BMW lansează noua motorizare micro-hibridă xDrive40d pentru noile X5 şi X6

11 Februarie 2020, 10:37
Denis Godorozea
Bavarezii au suplinit gama motorizărilor disponibile pentru X5 şi X6 cu versiunea micro-hibridă xDrive40d, bazată pe propulsorul turbodiesel de 3.0 litri. Noul sistem de propulsie va putea fi bifat în lista motorizărilor din primăvara acestui an, iar constructorul bavarez a dezvăluit toate informaţiile despre substratul tehnic.
Sistemul de propulsie are la bază unitatea turbodiesel TwinPower Turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, asistat de un generator-starter de 48 V. Propulsorul livrează un total de 340 CP la 4,400 rpm şi 700 Nm între 1,750 şi 2,250 rpm. Astfel, noile generaţii X5 şi X6 în motorizarea respectivă oferă la activ mai multă putere decât predecesorii cu indicile xDrive40d — 313 CP şi 630 Nm. Pe perioade scurte de timp sistemul micro-hibrid poate livra o putere adiţională de 11 CP.

În noua ipostază SUV-urile indică un timp de acceleraţie până la 100 km/h de 5.5 secunde, viteza maximă fiind limitată tradiţional la 250 km/h. Caracteristicile dinamice sunt impunătoare dacă e să ne amintim că versiunile de top turbodiesel cu indicile M50d execută acelaşi exerciţiu în 5.2 secunde, având la activ 400 CP. O astfel de diferenţă minimă la capitolul caracteristici dinamice vine să confirme, parţial, zvonurile apărute anterior despre pensionarea definitivă a motorizării M50d pentru SUV-urile X5, X6 şi X7, care va fi sacrificată din cauza normelor de poluare tot mai aspre, iar bavarezii se pare că nu pregătesc un succesor direct pentru această motorizare. Cel puţin, în viitorul apropiat.
Graţie sistemului micro-hibrid noua motorizare xDrive40d se încadrează perfect în normele de poluare Euro-6d, iar pentru o eficienţă maximă şi un nivel de emisii redus sistemul poate deconecta propulsorul în cadrul sistemului Start/Stop în timpul frânării. BMW anunţă un consum de motorină între 5.9 şi 6.4 litri pentru X5 şi 5.8 — 6.2 litri pentru X6 într-un regim de rulare mixt. Astfel, noua motorizare devine şi cea mai eficientă în lista propulsoarelor pe motorină din gamă.
0
1,264
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!