Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Care automobile noi înregistrează cel mai mic număr de defecte în primii ani de la achiziţie?

17 Februarie 2020 - 11:38
Denis Godorozea
Compania americană J.D. Power a publicat propriul top al celor mai fiabile automobile şi branduri care indică cel mai mic număr de defecte în primii ani de la achiziţie. Analiza are la bază relatările proprietarilor de automobile noi din SUA, în cazul fiecărui brand fiind chestionate câte 100 persoane. Proprietarii automobilelor au fost întrebaţi despre numărul de defecte apărute în primii ani de exploatare, dar şi numărul vizitelor la service pentru a înlătura problemele apărute. De menţionat, că defectele apărute pot varia, însă toate sunt luate în calcul — de la defecte grave până la cele minore, precum erorile apărute în timpul exploatării sistemului multimedia de la bord.
Astfel, în 2019 cu cel mai mic număr de probleme în primii doi ani de exploatare s-au confruntat proprietarii automobilelor Genesis — proprietarii automobilelor premium au semnalat 89 probleme la 100 automobile. Genesis este urmat de Lexus — proprietarii automobilelor premium nipone au raportat 100 probleme la 100 automobile participante la studiu, deci în mediu fiecare proprietar Lexus a avut o problemă de ordin tehnic pe parcursul primilor doi ani de exploatare.
Top 3 a fost încheiat de brandul american Buick din cadrul General Motors — proprietarii acestor automobile au raporta 103 defecte timp de doi ani de exploatare. Indicatorul mediu pe industrie, stabilit de cei de la J.D. Power este de 134 defecte la 100 automobile. Printre cele mai problematice automobile şi branduri se enumeră Jaguar, Chrysler şi Land Rover — proprietarii acestor electromobile s-au confruntat cu câte 186, 214 şi, respectiv, 220 probleme în primii doi ani de la achiziţie.
De menţionat, că pe parcursul ultimilor 8 ani locul de frunte în topul celor de la J.D. Power a fost deţinut de brandul Lexus. Organizatorii menţionează, că indicatorul mediu pe industrie a cunoscut un avans în 2019, numărul mediu de probleme per toate brandurile fiind de 134 cazuri, cu 2 cazuri mai puţin decât anterior, acesta fiind şi cel mai bun rezultat pe parcursul ultimilor 31 ani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter