Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Confirmat: în cel mult doi ani Dacia va avea un model 100% electric!

14 Februarie 2020 - 16:07
Denis Godorozea
Renault a publicat astăzi informaţii despre planurile de electrificare în cadrul Grupului, planuri ce vizează nu doar brandul francez, dar şi brandul Dacia. Astfel, concernul a confirmat că în cel mult doi ani în gama Dacia îşi va face apariţia un model 100% electric, care poartă denumirea Urban City. Se pare, totuşi, că noul model va fi un Renault K-ZE modificat pentru piaţa europeană.
Aşadar, premiera primului electromobil din gama Dacia va avea loc într-un viitor apropiat. Debutul şi lansarea sunt planificate pentru anii 2021 şi 2022. Până atunci în portofoliul companiei din Mioveni vor debuta alte modele electrificate, cel mai probabil cu sisteme de propulsie micro-hibride, anunţate anterior pentru noile generaţii Logan şi Sandero, care ar putea debuta până la finalul acestui an.
Cât despre primul electromobil Dacia, francezii nu au dezvăluit informaţii. Cert este că acesta va fi un model compact, destinat exploatării urbane, fapt despre care sugerează şi denumirea. Pentru a menţine preţul electromobilului în limitele poziţionării brandului din România, Renault va merge pe calea reducerii maxime a costurilor, astfel cel mai probabil nu va fi dezvoltat un electromobil complet nou, ci modelul Renault K-ZE, debutat anterior, va fi adaptat pentru piaţa europeană. Modelul respectiv are la bază o baterie de 26.8 kWh şi un motor de 44 CP. Conform standardului NEDC, modelul poate parcurge până la 270 kilometri, ce într-un regim de exploatare real ar însemna o autonomie de 150-180 kilometri, suficient pentru jungla urbană!
Cât despre Renault, francezii planifică să lanseze o proprie gamă de electromobile, cu sigla Renault, dar poziţionată aparte de gama existentă de modele. Electromobilele vor fi bazate pe noua platformă CMF-EV. Mai sunt planificate şi multe premiere în segmentul hibridelor, iar până la finalul acestui an francezii vor prezenta versiunea electrică Twingo Z.E.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter