Dispozitivele Apple Watch şi iPhone vor putea fi utilizate în loc de chei pentru automobile

10 Februarie 2020, 12:11
Denis Godorozea
Una dintre actualizările viitoare de soft iOS va aduce pentru dispozitivele Apple Watch şi iPhone aplicaţia CarKey, care va transforma dispozitivele mobile în chei pentru automobile. O aplicaţie similară a fost depistată pe versiunile de teste a actualizării 13.4 pregătite de americani pentru Apple iPhone. Cu această aplicaţie proprietarii vor putea primi acces la interiorul automobilului şi să pornească motorul.
Potrivit informaţiilor preliminare distribuite de presa americană, interfaţa CarKey va utiliza tehnologia integrată NFC, care poate interacţiona cu alte dispozitive wireless. Funcţia va fi integrată cu aplicaţia Wallet de pe iOS, iar pentru a o configura utilizatorul va fi nevoit să instaleze şi o aplicaţie specială a constructorului auto. Tot prin intermediul aplicaţiei Wallet proprietarul va putea oferi acces pe o perioadă limitată de timp sau de accesări altor utilizatori, de exemplu membrilor de familie.
Informaţii complete ar putea fi oferite de cei de la Apple odată cu lansarea actualizării iOS 13.4, însă data lansării nu a fost anunţată încă. Presa americană anticipează că funcţia va fi integrată şi pe dispozitivul Apple Watch. De menţionat, însă, că mai mulţi producători oferă în prezent funcţii similare utilizatorilor de smartphone-uri, prin intermediul aplicaţiilor dedicate.
0
1,261
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!