Fiecare al zecelea Jaguar vândut în lume pe parcursul anului 2019 a fost un SUV electric I-PACE

20 Februarie 2020, 17:37
Denis Godorozea
Jaguar I-PACE este primul model electric din gama constructorului britanic, însă se pare că nici conducerea companiei nu a putut anticipa un asemenea succes răsunător pentru modelul electric. Anul 2019 a fost încheiat de I-PACE cu rezultate spectaculoase la capitolul vânzări, modelul electric reuşind să cucerească o cotă de 11% din totalul vânzărilor companiei britanice. Astfel, fiecarea al zecelea Jaguar comercializat în lume în 2019 a fost un I-PACE!
Din momentul lansării şi până în prezent Jaguar I-PACE a înregistrat vânzări totale de peste 24 mii unităţi la nivel global. În 2018 pentru SUV-ul electric britanic au optat circa 7,000 persoane, urmând ca în 2019 I-PACE să găsească în lume 17,355 cumpărători, în creştere spectaculoasă cu 200%. Astfel, cu un total al vânzărilor de 161,601 automobile, raportate de Jaguar, SUV-ului electric i-a revenit o cotă de 11%. Deci, britanicii nu au decât să diversifice oferta în segment, iar chiar pentru acest an este pregătită premiera unei nave amiral cu propulsie 100% electrică, care vine să înlocuiască în gamă sedanul de top XJ.
În primele săptămâni din acest an, însă, producţia Jaguar I-PACE a fost afectată de lipsă de baterii în cadrul furnizorului principal al britanicilor — LG Chem. Chiar şi aşa, cererea pentru SUV-ul electric este în continuă creştere, iar noi putem anticipa că anul curent va fi încheiat cu un nou record pentru pisoiul electric!
0
1,340
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!