Germanii au transformat noul Gelandewagen într-un pick-up demenţial BRABUS 800 Adventure XLP

27 Februarie 2020, 11:07
Denis Godorozea
Tunerii de la BRABUS au transformat actuala generaţie a legendarului Gelandewagen într-un pick-up demenţial de performanţă, noul BRABUS 800 Adventure XLP. Super-offroader-ul va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva săptămâna viitoare.
Atelierul german nu s-a limitat doar la modificările de caroserie pentru a transforma offroader-ul clasic într-un pick-up. Tunerii s-au făcut renumiţi în toată lumea graţie versiunilor de performanţă demenţiale, cu sute de cai putere injectate în propulsoarele celor de la Mercedes-Benz. Astfel, pentru crearea noului BRABUS 800 Adventure XLP germanii au ales un Mercedes-AMG G 63, deci versiunea de top de performanţă din actualul portofoliu.
Modificările aplicate suspensiei au dus posibilităţile pick-up-ului la superlativ — BRABUS 800 Adventure XLP are o gardă la sol de 490 mm, aproape jumătate de metru, sau cu 40 mm mai mult decât oferă monstrul Mercedes-Benz G 500 4x4²! Concomitent cu alţi 50 de centimetri a fost mărit ampatamentul, totul pentru o benă încăpătoare şi confortul maxim pentru pasagerii banchetei spate. În urma modificărilor, pick-up-ul măsoară 5,310 mm în lungime, cu surplus de 689 mm comparativ cu versiunea standard G 63. În lăţime, graţie aripilor evazate, 800 Adventure XLP este mai mare cu 116 mm, iar tunerii promit că platforma cu cadru dur este la fel de rezistentă precum cele lansate din uzina Mercedes-Benz.
Bena este realizată din oxel inoxidabil şi acoperită pe interior cu fibră de carbon. Luneta a fost preluată de pe uşa din spate a offroader-ului de serie, împreună cu ştergătorul, iar la interiorul benei şi-a făcut loc un spaţiu de depozitare dedicat pentru o dronă.

Benzinarul biturbo V8de 4.0 litri, instalat standard sub capota AMG G 63 a primit un surplus de 215 CP şi 150 Nm, fiind capabil să livreze acum 800 CP şi 1,000 Nm cuplu maxim. În această ipostază pick-up-ul monstruos poate accelera până la 100 km/h în 4.8 secunde, având o viteză maximă limitată electronic la 210 km/h.
Debutul public al noului BRABUS 800 Adventure XLP va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar tunerii au anunţat că pachetul de modificări poate fi comandat deja. Preţul porneşte de la 576,000 euro, pe când varianta de serie Mercedes-AMG G 63 indică un preţ de cel puţin 153,000 euro în Europa. Apropo, în Elveţia tunerii vor prezenta o interpretare de top BRABUS 800 Adventure XLP, cu o listă generoasă de opţionale incluse, preţul căreia este de 666,000 euro. În preţ este inclusă drona performantă Wingcopter, una capabilă să întreacă chiar şi acest monstru cu patru roţi, or poate accelera până la 240 km/h şi poate fi operată pe o rază de până la 120 km!
0
1,796
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!