Hennessey Performance a pregătit un nou Goliath! De această dată pe baza pick-up-ului GMC Sierra Denali

25 Februarie 2020, 15:56
Denis Godorozea
Atelierul american Hennessey Performance a dezvăluit noul proiect — monstrul de offroad Goliath 700, dezvoltat pe baza pick-up-ului GMC Sierra în nivelul de echipare de top Denali. Anterior cu o denumire similară a debutat pick-up-ul Chevrolet Silverado, însă atunci tunerii au echipat maşina cu două punţi pe posterior. Ei bine, dacă pe exterior Goliath 700 este mai rezervat, atunci din punct de vedere tehnic este la fel de nebun.
Sub capota GMC Sierra Denali s-a stuat benzinarul V8 de 6.2 litri. Specialiştii americani au echipat propulsorul cu un compresor de 2.9 litri şi au înlocuit o serie de componente de la interior pentru a face faţă puterii enorme. De asemenea au fost modificate sistemul de evacuare şi suspensia, iar benzinarul de sub capotă este acum capabil să livreze 710 CP, cu 284 CP mai mult decât anterior.
Pentru a stăpâni puterea şi greutatea imensă, cei de la Hennessey au echipat maşina cu un sistem de frânare mai performant, livrat de Brembo, cu discuri perforate de frână de 381 mm. Multe elemente exterioare standard au fost înlocuite cu unele noi, originale, inclusiv barele de protecţie, capota şi siglele Hennessey Performance aplicate pe caroserie. Pentru ambianţa interioară cei de la Hennessey oferă clienţilor o listă generoasă de inserţii şi tapiserii la alegere.
Datorită modificărilor aplicate suspensiei, garda la sol a fost mărită cu 152 mm şi constituie acum 370 mm, inclusiv graţie anvelopelor de offroad Toyo R/T. În rezultat, pick-up-ul a devenit simţitor mai capabil în offroad, dar şi mult mai rapid pe drumurile asfaltate. Viteza de 60 mph (97 km/h) este cucerită în doar 4.3 secunde — un timp demn de sportcar!
Preţul modificărilor este unul pe măsură. Costul modificărilor interioare poate varia în funcţie de elementele şi schimbările solicitate de clienţi, iar îmbunătăţirea performanţelor motorului vor costa cel puţin 26,950 dolari americani. Modificările la nivel de suspensie indică un preţ de 14,950 dolari, iar întreg pachetul de modificări, cu actualizări prestabilite pe interior, va indica un preţ de 74,850 dolari, sau cam cât costă un Ford F-150 Raptor nou-nouţ în SUA.
0
1,365
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!