Honda introduce actualizări noi pentru hot-hatch-ul Civic Type R, inclusiv două versiuni speciale

20 Februarie 2020, 13:51
Denis Godorozea
Honda a pregătit un nou facelift pentru hot-hatch-ul Civic Type R. Sportiva niponă a fost actualizată pentru toate pieţele, inclusiv cele europene şi din America de Nord, şi s-a ales cu câteva versiuni limitate pentru clienţii ce-şi doresc un hatchback de performanţă mai special. Astfel, clienţii vor putea alege noua versiune Sport Line dar şi o variantă de top Limited Edition, pentru performanţe îmbunătăţite pe circuit.
Primele imagini cu versiunea actualizată Honda Civic Type R au fost publicate la începutul acestui an, însă acum niponii au distribuit informaţii complete despre modificările aplicate dar şi au anunţat lansarea a două vesiuni speciale pentru hot-hatch-ul de performanţă.
Modificările stilistice a versiunii actualizate au fost dezvăluite de niponi la începutul anului — sportiva abeneficiat de un splitter frontal uşor modificat şi un calandru de dimensiuni mai mari. Concomitent a fost modificată semnătura LED a farurilor, iar lista nuanţelor de caroserie a fost suplinită cu nuanţa albastră Racing Blue. Modificările tehnice sunt mai savuroase — niponii anunţă modificări consistente la nivel de suspensie, cu bucşe şi articulaţii noi, în timp ce sistemul de operare a amortizoarelor a fost actualizat. Modificările rezultă într-o precizie îmbunătăţită pe traseu, iar modificările aplicate la nivel de sistem de frânare promit performanţe mai bune în special pe circuit.
La interior este prevăzut standard un volan cusut cu Alcantara şi u nou levier al cutiei manuale cu 6 rapoarte. Câteva comenzi ale sistemului multimedia au fost transferate pe un set de butoane fizice în schimbul celor tactile, ce aduce beneficii ergonomiei şi siguranţei, în special în timpul rulării la limite.

Lista versiunilor disponibile a fost suplinită cu noua variantă Sport Line. Nivelul respectiv de echipare se distinge de variantele standard Type R printr-un pachet aerodinamic mai rezervat, ce prevede un eleron de dimensiuni mai mici la posterior. Mai rezervată este şi ambianţa interioară, însă aici diferenţele se limitează la cusături negre în schimbul celor contrastante de culoare roşii. Concomitent versiunea nouă va fi livrată cu o izolare fonică îmbunătăţită şi o suspensie recalibrată pentru mai mult confort.
Pe cealaltă extremă în lista versiunilor disponibile pentru Civic Type R s-a situat ediţia Limited Edition, care se va limita la doar 100 unităţi, toate disponibile exclusiv pe piaţa europeană. Noua variantă de echipare este cu 47 kilograme mai uşoară comparativ cu versiunile standard, graţie echipării spartanice pe interior, unde a fost exclus sistemul de climatizare şi cel multimedia. Pe exterior maşinile se vor distinge prin nuanţa exclusivă Sunlight Yellow, unica disponibilă pentru această interpretare. Aspectul exterior este completat de jantele originale BBS de 20 ţoli cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.
Afară de greutatea mai mică Honda Civic Type R Limited Edition promite performanţe îmbunătăţite pe circuit graţie modificărilor aduse la nivel de suspensie. Hot-hatch-ul optează, însă, pentru aceeaşi unitate de propulsie, care nu a suferit modificări — benzinarul de 2.0 litri livrează 320 CP şi 400 Nm, fiind cuplat la o cutie manuală cu 6 rapoarte. Noua versiune este mai agilă decât variantele standard cu 0.1 secunde, fiind capabilă să accelereze până la 100 km/h în 5.7 secunde.
0
1,930
GALERIE FOTO (52 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!