Hyundai promite autonomie de peste 1,000 km pentru Sonata Hybrid - sedanul electrificat a debutat în SUA

12 Februarie 2020, 17:27
Denis Godorozea
Versiunea hibridă a sedanului Hyundai Sonata a debutat pe piaţa nord-americană. Modelul se lansează cu tehnologii noi, mai puţin utilizate pe automobilele de serie în industria auto contemporană şi promite o autonomie de excepţie cu un singur plin al rezervorului de combustibil.
Hyundai Sonata Hybrid are la bază sistemul denumit Smartstream G2.0 GDi HEV, compus dintr-un benzinar de 2.0 litri aspirat natural şi un motor electric. În tandem sistemul livrează peste 195 CP, resursele livrate de motorul termic fiind de 152 CP şi 188 Nm, pe când unitatea electrică oferă un maxim de 52 CP şi 205 Nm. Constructorul anunţă o autonomie de 686 mile, echivalentul a 1,104 kilometri, însă aceasta este valabilă doar în condiţii aproape de cele perfecte, cu rezervorul de combustibil plin şi bateria încărcată. Consumul mediu într-un regim de exploatare mixt va oscila în jurul cifrei de 4.5 litri de benzină per 100 kilometri parcurşi.
Versiunea hibridă are pe plafon un panou solar, numit Solar Roof, menit să extindă autonomia maximă a sedanului, iar pe exterior se regăsesc câteva elemente decorative şi funcţionale noi, precum un splitter în bara de protecţie faţă, pentru un coeficient aerodinamic mai bun. Tot pentru a spori eficienţa partea inferioară a maşinii a fost acoperită cu scuturi de protecţie din plastic.
0
1,574
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!