Imagini spion: noua generaţie Dacia Sandero va fi mult mai stilată decât hatchback-ul actual

7 Februarie 2020, 12:37
Denis Godorozea
Cea de-a treia generaţie a familiei Dacia Logan/Sandero este tot mai aproape de debut — "spionii" auto au surprins pe drumurile publice hatchback-ul de generaţie nouă, care a mai pierdut din camuflaj protector, astfel încât putem vedea acum mai multe elemente de design exterioare.
Noul Sandero va primi nu doar un aspect exterior revizuit prin micile detalii, dar va căpăta şi o siluetă absolut nouă, mai dinamică, asemănătoare cu cea a noului Renault Clio. Odată cu cea de-a treia generaţie Logan/Sandero constructorul din Mioveni va lansa şi un nou limbaj stilistic, care ulterior va fi preluat de toată gama de modele. Noul design corporativ include mai multe elemente stilate, cu prize de aer mai generoase şi blocuri optice faţă şi spate mai înguste. Bineînţeles, modelele vor avansa şi pe plan tehnic, sub capotă fiind unităţi de propulsie noi, dar şi elemente de stil, precum semnături LED pentru blocurile optice. Nu vor lipsi, însă, unele elemente arhaice, precum frânele cu tambur ce pot fi văzute pe puntea spate a prototipului de teste.
Dacia Logan/Sandero va avea la bază platforma simplificată CMF-B, iar astfel mai multe tehnologii vor fi preluate de la Renault Clio şi Captur de generaţie nouă. Totodată, în conformitate cu legile înăsprite din Europa cei de la Dacia vor fi obligaţi să includă în lista de echipări sisteme de prevenire a impacturilor frontale şi motorizări mai eficiente. Cel mai probabil, îşi vor face apariţia unităţi de tip mild-hybrid.
Constructorul din Mioveni nu a anunţat data premierei noilor Logan şi Sandero, însă voci apropiate companiei sugerează că debutul ar putea avea loc la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a acestui an.
0
2,582
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!