Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KIA pregăteşte un crossover cu design original mai compact decât noul Stonic

6 Februarie 2020 - 17:17
Denis Godorozea
Pe parcursul ultimilor ani concernul Hyundai a atacat intens segmentul crossover-elor pe piaţa globală, având acum o ofertă extrem de variată pe toate pieţele lumii. Însă sud-coreenii nu planifică să se oprească aici şi pregătesc o nouă premieră în rândul SUV-urilor compacte accesibile, de această dată cu sigla KIA. Conceptul Sonet a fost prezentat la Salonul Auto de la Delhi.
KIA Sonet debutează deocamdată în calitate de concept, însă în următoarele luni modelul va evolua într-un crossover de serie, destinat în special pieţei din India. Noul model a adoptat un design original, preluând câteva din elementele distinctive de design de la gama actuală KIA, precum calandrul specific şi alte elemente de decor minore. Habitaclul nu a fost dezvăluit, însă cel mai probabil aici se vor regăsi elemente de design comune cu KIA Seltos şi Hyunda Venue — cu cel din urmă noul Sonet împarte în întregime substratul tehnic.

Sub capota KIA Sonet se vor situa aceleaşi motoare, oferite şi pentru Venue. Versiunea incipientă va utiliza benzinarul aspirat natural de 1.2 litri, cu 83 CP la activ, în timp ce varianta de top pe benzină are sub capotă motorul turbo de 1.0 litri, cu 120 CP. Va mai fi disponibilă şi o versiune turbodiesel, de 1.4 litri cu 90 CP. Motoarele se cuplează standard la o cutie manuală, fie la una robotizată (arhaică) iMT, cu un singur ambreiaj. Indiferent de motorizare şi cutie, cuplul este transmis exclusiv pe puntea faţă.
Deocamdată sud-coreenii au anunţat lansarea versiunii de serie doar pe piaţa din India. Ulterior, însă, precum şi colegul de breaslă Hyundai Venue ar putea părăsi hotarele ţării asiatice şi să ajungă, inclusiv, şi în ţara noastră. Cel puţin, acest lucru nu este exclus în totalitate or Hyundai Venue se va transforma în cea de-a doua generaţie Creta, crossover comercializat inclusiv şi în Moldova.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter