Lotus abia a inaugurat noua uzină pentru producţia hypercar-ului Evija, deşi toate unităţile au fost vândute

24 Februarie 2020, 16:03
Denis Godorozea
Lotus a inaugurat noua uzină din Hethel, oraşul situat în estul Marii Britanii, unde curând va demara producţia noului hypercar 100% electric Evija. Producţia va începe abia în vara acestui an, însă toate cele 130 unităţi planificate pentru producţie în primul an au fost deja rezervate. Hypercar-urile electrice s-au ales rapid cu proprietari în ciuda preţului exorbitant de cel puţin 1.88 milioane euro per unitate.
Evija este primul hypercar 100% electric dezvoltat de compania britanică. Proiectul a fost posibil în mare parte graţie finanţării oferite de noul proprietar Lotus, gigantul Geely, care mai deţine marca Volvo şi circa 10% din acţiunile Daimler. Evija este doar primul electromobil al britanicilor, iar ulterior compania planifică să diversifice oferta în segment şi să lanseze o înreagă gamă de modele electrificate.
Primul hypercar electric din gama Lotus este propulsat de 4 motoare electrice, ce dezvoltă în tandem 2,000 CP şi 1,700 Nm. În această ipostază Evija poate accelera până la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde, iar viteza de 200 km/h este cucerită în doar 6 secunde. Viteza maximă depăşeşte 340 km/h. Motoarele Evija sunt alimentate de la o baterie de 70 kWh, capabilă să asigure o autonomie de circa 400 km.
0
1,310
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!