Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Marea Britanie va interzice complet înmatricularea automobilelor cu propulsoare termice din 2035

5 Februarie 2020 - 09:29
Denis Godorozea
Autorităţile din Marea Britanie intenţionează să interzică complet înmatricularea automobilelor echipate cu propulsoare termice, inclusiv în cadrul sistemelor de propulsie hibridă, din 2035, sau cu 5 ani mai devreme decât se planifica anterior.

Pentru prima dată planurile de a interzice complet înmatricularea şi comercializarea automobilelor cu motoare termice au fost enunţate de autorităţile din Marea Britanie în 2017, interdicţia urmând să intre în vigoare din 2040. Scopul proiectului este, bineînţeles, reducerea poluării aerului, însă un calcul estimativ realizat de experţii britanici a arătat, că dacă interdicţia va intra în vigoare abia în 2040, astfel de automobile vor circula în continuare pe drumurile Regatului Unit şi după 2050.
Astfel, noul Guvern condus de Boris Johnson a decis să stabilească un nou termen în care vor fi interzise complet automobilele cu motoare termice — anul 2035, iar pe lângă automobilele echipate doar cu motoare termice, în "lista neagră" au fost incluse şi motorizările hibride, clasice, plug-in şi mild-hybrid. Anunţul a fost făcut de premierul britanic.

Termenul limită stabilit de britanici nu este, însă, cel mai sever dintre ţările Uniunii Europene — Norvegia planifică să interzică complet comercializarea automobilelor cu motoare termice deja din 2025. Totodată, o interdicţie similară ar putea fi adoptată la nivelul Uniunii Europene, care să intre în vigoare din 2040.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter