Mercedes-Benz prefaţează noul SUV electric EQA cu primele imagini şi informaţii oficiale

26 Februarie 2020, 15:58
Denis Godorozea
Mercedes-Benz va fi cel de-al doilea model 100% electric din gama electromobilelor constructorului din Stuttgart lansate sub brandul EQ. Compacta electrică a suferit, însă, metamorfoze simţitoare în calea sa de la concept stilat de hatchback până la un SUV cu siluetă inspirată de la noua generaţie GLA. Schimbările sunt absolut justificate, însă, în contextul preferinţelor cumpărătorilor din întreaga lume, care iau cu asalt segmentul SUV-urilor, în special de dimensiuni compacte, iar constructorii auto se grăbesc să lanseze electromobile anume în acest segment.
Noul EQA a fost surprins în timpul testelor pe drumurile publice şi mai devreme, însă acum germanii publică o serie de imagini oficiale cu noul electromobil care încă nu a scăpat în totalitate de pelicule protectoare de pe caroserie. Chiar şi aşa, noile imagini oferă un surplus de detalii despre aspectul exterior al crossover-ului compact, precum silueta sa aproape identică cu cea a noului GLA, dar şi partea frontală lipsită în totalite de un calandru propriu-zis, locul căruia va fi preluat de un scut decorativ cu sigla imensă Mercedes-Benz aplicată pe mijloc. Noile informaţii sugerează chiar că EQA va avea o platformă şi un substrat tehnic în mare parte similar cu GLA, cu excepţia sistemului de propulsie, bineînţeles, şi micilor detalii de caroserie.
Potrivit informaţiilor preliminare, noul Mercedes-Benz EQA va oferi o gamă variată de baterii, cu o capacitate cuprinsă între 60 şi 110 kWh, versiunile de bază urmând să indice o autonomie de cel puţin 400 km. Lista motorizărilor va fi formată din câteva versiuni de putere, cu sisteme de tracţiune pe o singură punte şi sisteme de tracţiune integrală cu două motoare electrice. În funcţie de versiune, motoarele electrice vor livra între 200 şi 350 CP.
Premiera noului Mercedes-Benz EQA va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Paris în luna octombrie a acestui an. Ulterior gamei electromobilelor din seria EQ se va alătura SUV-ul EQB, cu siluetă şi proporţii similare noului crossover GLB.
0
1,316
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!