Nikola prezintă rivalul pentru Tesla Cybertruck: pick-up electric cu celule de combustibil

11 Februarie 2020, 11:47
Denis Godorozea
Compania americană Nikola Motor a prezentat primul său pick-up electric, denumit Badger. Modelul a debutat iniţial în calitate de prototip, însă americanii planifică să-l lanseze ulterior în producţia de serie. Pe piaţă Badger se va duela în primul rând cu Cybertruck-ul celor de la Tesla.
Nikola Badger a optat pentru forme mai tradiţionale la nivel de design exterior, însă electromobilul este la fel de tehnologizat precum avangardistul Tesla Cybertruck, ba chiar mai tehnologizat, având un sistem de propulsie electric hybrid alimentat cu celule de combustibil. Pentru a alimenta motoarele electrice pick-up-ul utilizează energia stocată în baterii cu o capacitate totală de 160 kWh, dar şi energia livrată de sistemul electric alimentat cu hidrogen.
Cu un singur plin al bateriilor şi rezervorului de hidrogen Badger poate parcurge peste 950 kilometri, iar cu energia stocată în baterii acesta va parcurge până la 485 kilometri, în cazul în care rezervele de hidrogen sunt epuizate. Constructorul menţionează că în lipsă de infrastructură pentru automobile alimentate cu hidrogen, Badger poate fi exploatat ca un electromobil clasic, alimentând doar bateriile, fără consecinţe negative pentru sistemul electric.
Noul pick-up este pus în mişcare de patru motoare electrice independente. Puterea totală dezvoltată de cele patru propulsoare este de 919 CP, iar într-un regim de rulare mai lejer cel din spatele volanului are la dispoziţie nu mai puţin de 461 CP. Cuplul maxim atinge 1,389 Nm. Cu aşa caracteristici tehnice Nikola Badger indică caracteristici dinamice uimitoare, demne de un supercar italian — viteza de 60 mph (97 km/h) este atinsă în doar 2.9 secunde.
Premiera publică a noului Nikola Badger va avea loc în toamna acestui an. Termenii lansării pe piaţă nu au fost anunţaţi încă, precum şi preţul pick-up-ului. Voi, dragi prieteni, pentru care dintre cele două pick-up-uri aţi opta: noul Nikola Badger sau Tesla Cybertruck?
0
2,490
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!