O nouă uzină de producţie a bateriilor pentru electromobile va fi inaugurată în România

10 Februarie 2020, 16:21
Denis Godorozea
România se lansează în cursa crâncenă pentru mobilitatea electrică. Nu este vorba despre producţia electromobilelor sau apariţia unui brand de electromobile românesc, nu, cursa în care se lansează ţara vecină este una mai puţin vizibilă pentru pasionaţii auto, dar nu mai puţin importantă în contextul în care cererea pentru electromobile este în continuă creştere, iar constructorii auto duc lipsă de componente pentru electromobile. Astfel, în România va fi inaugurată o uzină de producţie de celule Li-Ion pentru automobile electrice.

Fabrica a fost construită în apropiere de Bucureşti de compania românească Rombat, membră a grupului sud-african Metair din 2012. Inaugurarea liniei de producţie va avea loc în primăvara acestui an, la ora actuală fiind montate utilajele de fabricaţie a celulelor litiu-ion. Capacitatea de producţie anticipată este de un milion celule Li-Ion anual, sau 100 MW/oră. Iniţial vor fi asamblate baterii NMC de 20 Ah / 3.65 V şi LFP, de 20 Ah / 3.2 V.

Oficialii companiei au relatat pentru presă, că Rombat planifică să dezvolte baterii de tip custom made, lansându-se pe o piaţă absolut nouă pentru companie. Dezvoltarea proiectului a avut nevoie de investiţii de peste 12 milioane euro, fabrica având două nivele şi o suprafaţă totală de 5 mii metri pătraţi.
0
2,226
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!