Polestar a relatat despre viitorul sistem multimedia revoluţionar şi a publicat un teaser cu un nou concept

21 Februarie 2020, 10:41
Denis Godorozea
Polestar, proaspătul constructor auto derivat dintr-o divize de performanţă a celor de la Volvo tinde să-şi diversifice gama de automobile, iar despre un nou model va relata conceptul Precept, care urmează să debuteze în scurt timp. Compania nu a dezvăluit designul şi prea multe detalii despre viitorul model, cu excepţia noului sistem multimedia revoluţionar, dezvoltat în colaborare cu gigantul american Google, care se va regăsi la bordul maşinii.
Prima imagine de teasing prezintă partea de sus a conceptului Precept, care nu dezvăluie, însă, prea multe detalii. În imagini putem vedea doar parţial silueta maşinii şi semnăturile blocurilor optice faţă şi spate care, aparent, vor fi realizate în stilul distinct al celor de la Volvo şi Polestar, aşa-numitul ciocanul lui Thor.
Polestar a furnizat mai multe detalii, în schimb, despre sistemul de infotainment nou, care îşi va face loc la bordul conceptului şi cel mai probabil pe toate maşinile de serie care vor fi lansate cu sigla companiei în viitorii ani. De menţionat, că anterior şi Volvo anunţaseră evoluţii similare în la nivel de multimedia pentru viitoarele modele, însă suedezii s-au limitat la un minim de informaţii şi la faptul că sistemul are la bază sistemul de operare Android, dezvoltat de Google.
Aşadar, noul sistem de infotainment va fi o versiune îmbunătăţite a sistemului utilizat în prezent de sedanul electric Polestar 2. Compania a informat, că acesta va avea la bază sistemul de operare Android, însă va fi mai adaptiv, iar Google Assistant integrat va primi suport pentru mai multe limbi, urmând să fie diversificată şi lista comenzilor vocale. Concomitent va fi îmbunătăţit instrumentarul de bord digital — sistemul va fi înzestrat cu o cameră de supraveghere care va monitoriza poziţia ochilor celui din spatele volanului pentru a adapta afişajele în funcţie de direcţia în care priveşte şoferul.
Astfel, în timp ce şoferul va fi cu ochii pe drum, instrumentarul va afişa un strict necesar de date, precum viteza şi autonomia rămasă pentru ca aceste date să poată fi percepute prin privirea periferică. Ulterior, în cazul în care şoferul îşi îndreaptă privirea spre instrumentar, acesta va reveni la afişajele standard, setate de şofer, şi va oferi mai multe informaţii, precum consumul mediu de energie sau afişajele sistemului de navigaţie, de exemplu. Afară de cele menţionate, Polestar promite mult mai multe posibilităţi de personalizare a sistemului multimedia şi instrumentarului de bord, exact precum o facem cu gadget-urile mobile.
Detalii complete vor fi furnizate de Polestar în momentul premierei conceptului Precept, care va avea loc la 25 februarie. Pe viu modelul va putea fi văzut la Salonul Auto de la Geneva. Ulterior, conceptul va evolua într-un model de serie cu un sistem de propulsie 100% electrică, or constructorul a renunţat complet la motoarele termice odată cu lansarea sedanului Polestar 2.
0
1,161
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!