Polestar prezintă conceptul unui nou electromobil: Precept nu mai este un Volvo uşor restilizat!

26 Februarie 2020, 08:56
Denis Godorozea
Polestar a prezentat în premieră conceptul Precept, care ulterior va evolua într-un electromobil de serie. Prototipul vine să prezinte evoluţia designului viitoarei game de modele Polestar, dar şi să dezvăluie noile tehnologii din portofoliul proaspătului brand. Se pare că electromobilele Polestar vor căpăta o identitate cu totul specială, diferită de designul actualei game de modele Volvo.
Da, noul Precept face revoluţie în gama Polestar cu un design absolut unic, or primele modele, denumite Polestar 1 şi Polestar 2 au fost inspirate mult din limbajul stilistic întemeiat de cea de-a doua generaţie Volvo XC90 cu un deceniu mai devreme. Totuşi, câteva detalii mici şi în special formele elementelor de iluminare păstrează o părticică din ADN-ul ciocanului lui Thor, devenit renumit odată cu lansarea noii game de modele Volvo. Există, astfel, o probabilitate minimă că noul concept Polestar prezintă şi evoluţia în materie de design Volvo? Vom afla în 2021, când suedezii planifică să lanseze primele concepte sau chiar versiunea de serie a celei de-a treia generaţie XC90.
Polestar Precept nu este, însă, un showcar care vine să uimească doar prin aspectul său exterior. Noul ADN al proaspătului brand înglobează şi o serie de tehnologii noi pe care nici cei de la Volvo nu le-au implementat încă. Conceptul dezvăluie şi noul sistem multimedia revoluţionar, dezvoltat de forţele celor de la Polestar în comun cu specialiştii din cadrul Google pe baza sistemului de operare Android. După cum am aflat mai devreme, noul sistem va fi mult mai intuitiv în utilizare şi va oferi posibilităţi vaste de personalizare după bunul plac al fiecărui utilizator. Sistemul este prezentat la bord de un ecran vertical de 15 inch, iar în tandem cu acesta este inclus un instrumentar de bord digital de 12.5 inch, şi acesta adaptiv.
Printre alte noutăţi se enumeră camerele de supraveghere montate în locul oglinzilor retrovizoare exterioare, care transmit imaginile captate la bord. Concomitent şi oglinda interioară a fost înlocuită cu o cameră exterioară, care transmite imaginile pe ecranul central de la bord, or Precept este lipsit în totalitate de lunetă. Cei de la Polestar declară că viitoarele modele de serie vor avea tapiserie interioară produsă din materiale reciclabile şi deşeuri, precum vasele de plastic. Specialiştii au realizat şi un calcul, care arată că utilizarea acestor materiale va permite reducerea cantităţii deşeurilor din plastic cu până la 80%.
Conceptul, dar şi viitoarea versiune de serie au un sistem de propulsie 100% electric, însă compania nu a dezvăluit informaţii despre substratul tehnic. În schimb, cei de la Polestar au relatat că ampatamentul maşinii constituie 3.1 metri, simţitor mai mult decât ampatamentul actualului sedan Volvo S90 (2.94 metri).
0
1,285
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!