Premieră: Citroen C3 facelift. Francezii au aplicat modificări tehnice şi estetice minore şi au revizuit dotările

11 Februarie 2020, 17:03
Denis Godorozea
Citroen prezintă în premieră noul C3 facelift — compacta urbană a beneficiat de actualizări tehnice şi estetice minore şi a beneficiat de echipamente şi materiale noi la bord. De altfel, francezii nu au riscat să modifice radical unul dintre cele mai solicitate modele din gamă, care din 2016 şi până în prezent a fost comercializat într-un număr de peste 750 mii unităţi.
Din punct de vedere estetic modificările se fac resimţite cel mai mult la nivel de parte frontală, unde compacta a primit o grilă uşor restilizată cu faruri şi semnături LED integrate, elemente inspirate de la conceptul Cxperience, care va determina designul viitoarelor modele din gamă. Concomitent francezii susţin că au îmbunătăţit elementele de protecţie laterale din cauciuc, denumite Airbump, fără a oferi, însă, prea multe detalii.
Lista versiunilor disponibile nu a fost modificată, dar în schimb clienţii vor putea bifa una dintre cele două nuanţe de caroserie noi, nuanţa roţie Elixir Red şi cea de albastru Spring Blue, care pot fi văzute şi în imaginile oficiale din galeria de mai jos. Lista jantelor disponibile a fost suplinită cu un set nou, de 17 ţoli. Precum şi anterior Citroen C3 oferă posibilităţi vaste de personalizare pentru designul exterior, or clienţii pot opta pentru o caroserie bicoloră, cu plafon vopsit într-o nuanţă diferită de celelalte suprafeţe a caroseriei. Apropo, plafonul poate fi vopsit în noua nuanţă Emerald.
La nivel de habitaclu în lista opţiunilor au apărut scaunele Advanced Comfort care, cum sugerează denumirea, oferă un nivel de confort superior comparativ cu cele standard. De altfel, scaunele au fost preluate de la crossover-ul C4 Cactus. Afară de noile scaune, interiorul poate fi înnobilat cu pachetul Techwood, care prevede inserţii speciale din plastic care să imită lemnul, pentru prima dată în gama actualului C3.
Lista asistenţilor pentru şofer şi sistemelor de siguranţă a fost suplinită cu echipamente noi. Acum Citroen C3 poate include la bord sistemul de frânare automatizată de urgenţă, sistem de monitorizare a stării şoferului, capabil să emită recomandări celui din spatele volanului pentru un coffee break, fază lungă automatizată, asistent de pornire în rampă, sistem de menţinere a benzii de circulaţie şi scaner pentru indicatoarele rutiere, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe şi un cruise-control adaptiv.
Din punct de vedere tehnic Citroen C3 nu a simţit modificări. Compacta franceză este în continuare oferită cu motorizări pe benzină şi motorină. Versiunile incipiente au sub capotă unitatea 1.2 PureTech pe benzină, cu 3 cilindri, disponibilă în două versiuni de putere, cu 82 sau 110 CP. Pentru cei ce aleg propulsoare pe motorină este disponibil propulsorul 1.5 BlueHDi cu 100 CP la activ. Toate motoarele pot fi cuplate doar la cutii manuale cu 5 rapoarte, pentru unitatea de top pe benzină cu 110 CP la activ fiind rezervată o cutie manuală cu 6 trepte.
0
2,978
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!