Premieră: Mercedes-AMG GLE 63 Coupe. Cel mai rapid SUV coupe din gama germanilor

19 Februarie 2020, 11:27
Denis Godorozea
Mercedes-AMG a prezentat versiunile de performanţă de top a noii generaţii GLE Coupe — noile GLE 63 Coupe 4MATIC+ şi GLE 63 S Coupe 4MATIC+. Debutul public va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva în câteva săptămâni, iar acum constructorul din Stuttgart a prezentat primele imagini şi informaţii complete cu cel mai rapid GLE Coupe din gamă.
Cum era de aşteptat, GLE Coupe cu indicile 63 a preluat substratul tehnic de la SUV-ul de performanţă cu siluetă clasică în întregime. Bolidul este propulsat de un sistem micro-hibrid cu benzinar biturbo M177 V8 de 4.0 litri sub capotă, acompaniat de un generator-starter de 48 V. Sistemul livrează 571 CP şu 750 Nm în cazul versiunii GLE 63 şi 612 CP şi 850 Nm în cazul versiunii GLE 63 S. Totodată, pentru câteva clipe pentru un boost maxim de acceleraţie sistemul electric poate genera un surplus de 22 CP şi 250 Nm, astfel încât cuplul maxim atinge 1,100 Nm! Motoarele termice se cuplează la cutia automată AMG Speedshift cu 9 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală 4MATIC+
Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe este cel mai rapid SUV cu siluetă coupe din gama germanilor, fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în 3.8 secunde. Varianta GLE 63 execută acelaşi exerciţiu în 4.0 secunde. De menţionat, că potrivit datelor furnizate de constructori, timpul de acceleraţie până la 100 km/h este identic cu Audi RS Q8 şi BMW X6M, rivalii principali pentru noul GLE Coupe de top semnat de AMG.
Pentru a stăpâni o asemenea putere GLE 63 Coupe a fost echipat cu o suspensie sport adaptivă AMG Ride Control+. Standard este prevăzut un sistem de frânare performant cu discuri de 400 mm pe puntea faţă şi 370 mm pe puntea spate, cu etriere cu 6 şi, respectiv, câte un piston. Opţional clienţii pot comanda discuri carbon ceramice şi sistem de stabilizare activ Active Ride Control.
1
4,629
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!