Premieră: Renualt Talisman facelift! Ce actualizări au pregătit francezii pentru cel mai mare sedan din gamă?

26 Februarie 2020, 13:11
Denis Godorozea
La cinci ani după prima lansare Renault Talisman primeşte un facelift consistent de mijloc de carieră. Nava amiral a constructorului francez s-a ales cu un aspect exterior uşor restilizat şi un substrat tehnic îmbunătăţit. Concomitent a fost suplinită lista motorizărilor disponibile.
Partea frontală a primit un calandru restilizat cu o bară de protecţie uşor modificată.
Modificări similare au fost aplicate pentru posterior şi blocurile optice faţă şi spate, care s-au ales cu semnături LED mai stilate, cu indicatoare de viraj dinamice. După facelift devine disponibilă tehnologia Matrix LED pentru faruri, cu o distanţă de iluminare de 220 metri. Francezii au revizuit lista jantelor disponibile, standard fiind incluse jantele de 17 ţoli, mărimea maximă fiind de 19 inch, disponibile opţional. Concomitent a fost suplinită lista nuanţelor caroseriei cu Baltic Grey, Vintage Red şi Highland Grey.
Echipările mai modeste vor fi echipate în continuare cu un ecran de dimensiuni mai mici, de 7 inch, pe când variantele de top au sistemul actualizat Easy Link cu ecran amplasat vertical de 9.3 ţoli. Începând cu versiunea Intens Renault Talisman oferă standard un instrumentar de bord digital de 10.2 inch. Constructorul promite tapiserie şi izolare fonică îmbunătăţite la bord în urma facelift-ului.
Lista motorizărilor include acum benzinarul turbo 1.3 TCe cu 4 cilindri, ce dezvoltă la activ 160 CP şi 270 Nm. Pentru motorul respectiv sub capota Talisman facelift constructorul promite un consum mediu în regim mixt de 6.2 litri, calculat conform standardului WLTP. Motorul este urmat de benzinarul turbo 1.8 TCe, cu 225 CP şi 300 Nm la activ. Pentru unitatea respectivă este declarat un consum mediu de 7.4 litri de benzină pentru 100 km parcurşi. Indiferent de motorizarea aleasă, clientul va dispune de o cutie robotizată EDC cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj.
Gama propulsoarelor pe motorină include doar două unităţi, însă disponibile în mai multe variante de putere. Pentru variantele incipiente este prevăzut motorul de 1.7 litri, care poate oferi 120 sau 150 CP şi se cuplează standard la o cutie manuală cu 6 trepte. Pentru versiunile mai sofisticate este propusă unitatea Blue dCi de 2.0 litri, care dezvoltă fie 160 CP, fie 200 CP, în funcţie de versiunea aleasă. Motorul respectiv se cuplează standard la cutia robotizată EDC cu 6 rapoarte.
La pachet Renault Talisman facelift s-a ales cu o listă actualizată de sisteme de siguranţă activă şi asistenţi pentru şofer, iar pentru variantele de top din seria Initiale Paris este inclus un sistem de tracţiune integrală 4Control, însă doar pentru motorizările de top.

Premiera publică a noului Talisman va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva săptămâna viitoare. Vânzările vor demara imediat după premieră.
0
3,038
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!