Premieră: Volvo S90/V90 facelift! Ce actualizări au pregătit suedezii pentru nava amiral?

21 Februarie 2020, 16:14
Denis Godorozea
Nava amiral suedeză Volvo S90/V90 a primit un facelift de mijloc de carieră. Constructorul a actulizat atât sedanul S90 şi break-ul V90, cât şi break-ul cu capacităţi sporite în offroad, V90 Cross Country. În cadrul facelift-ului planificat seria 90 a celor de la Volvo a beneficiat de un aspect exterior uşor restilizat, însă mai importante sunt actualizările tehnice.
La nivel de design exterior noile modele au beneficiat de bare de protecţie faţă şi spate redesenate şi semnături LED actualizate pentru blocurile optice spate. În cazul sedanului S90 şi break-ului V90 bara de protecţie faţă a fost înzestrată cu o inserţie cromată orizontală în nivelele de echipare Inscription. Versiunile R-Design vor avea în continuare un aspect exterior mai agresiv. Pentru prima dată pe posterior Volvo S90/V90 vor avea indicatoare de viraj LED dinamice, aşa cum e la modă acum în industria auto premium. Lista nuanţelor de caroserie a fost suplinită cu câteva culori noi, pe când colecţia de jante opţionale a fost suplinită cu câteva seturi noi de 18 şi 19 ţoli.
Sistemul audio de top livrat de Bowers and Wilkins a beneficiat de un amplificator îmbunătăţit, un sistem active de izolare fonică şi un nou regim de redare a fişierelor de muzică jazz. Sistemul de climatizare de la bord a fost echipat cu funcţia Advanced Air Cleaner. Aceasta este menită să monitorizeze nivelul de poluare a aerului de la bord, iar în caz că limitele de poluare sunt depăşite, asistentul va propune curăţarea aerului prin intermediul unei avertizări pe ecranul sistemului multimedia. La solicitarea celor de la bord, aerul poate fi curăţat prin intermediul sistemului de climatizare în doar câteva minute. Printre alte noutăţi la bord se enumeră două prize USB-C pentru pasagerii banchetei spate şi un spaţiu de depozitare pentru gadget-uri mobile pe tunelul central cu sistem de încărcare wireless.
Suedezii nu au dezvăluit prea multe detalii despre modificările tehnice, însă cel mai probabil lista motorizărilor disponibile pentru Volvo S90/V90 a fost actualizată în conformitate cu noua nomenclatură a mărcii, după facelift urmând să fie disponibile motorizările micro-hibride cu generator-starter de 48 V şi sistem de recuperare a energiei. Potrivit calculelor Volvo, în cazul sedanului şi break-ului motorizările micro-hibride sunt cu până la 15% mai eficiente decât versiunile precedente, echipate doar cu propulsoare termice.
Mai multe detalii vor fi dezvăluite în cadrul lansării comerciale şi premierei publice. Cea din urmă va avea loc, cel mai probabil, în cadrul Salonului Auto de la Geneva peste câteva săptămâni.
0
1,537
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!