Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: Aston Martin Vantage Roadster! Supercar-ul britanic este disponibil cu plafon pliabil

12 Februarie 2020 - 11:57
Denis Godorozea
La doi ani după lansarea coupe-ului Vantage, britanicii prezintă versiunea decapotabilă a acestuia — Aston Martin Vantage Roadster. Deşi indică un surplus de greutate, modelul decapotabil este la fel de rapid precum şi versiunea standard, iar constructorul britanic susţine că a dezvoltat cel mai rapid mecanism de rabatare a plafonului din industrie.
Plafonul pliabil textil funcţionează la viteze de până la 50 km/h într-un timp record în segment de doar 6.8 secunde. Mecanismul a consumat o parte din volumul portbagajului, oferind un spaţiu de depozitare la posterior de 200 litri, comparativ cu cei 350 litri disponibili în cazul coupe-ului Vantage. Ei bine, acest fapt nu este unul determinant pentru clienţii ce aleg un roadster cu preţ de peste 100 mii euro, nu? :)
Printre alte diferenţe estetice se enumeră grila radiatorului uşor restilizată, însă aceasta este disponibilă acum opţional şi pentru coupe. Din punct de vedere al substratul tehnic Vantage Roadster nu se distinge de modelul original — sub capotă s-a situat benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri, livrat de Mercedes-AMG, ce poate dezvolta 510 CP şi 685 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată ZF cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate.
Fiind cu 60 kg (1,590 kg) mai grea decât coupe-ul, decapotabila accelerază până la 100 km/h în 3.8 secunde, cu o diferenţă infimă de 0.2 secunde. Viteza maximă este limitată la 306 km/h, pe când Vantage-ul original poate accelera până la 314 km/h. Preţul Roadster-ului porneşte în Europa de la 157 mii euro, cu 3,000 euro mai mult decât costă Vantage coupe. Livrările vor demara în primăvara acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter