Premieră: noua generaţie KIA Sorento se prezintă în primele imagini oficiale

17 Februarie 2020, 10:27
Denis Godorozea
KIA a publicat primele imagini şi informaţii referitoare la noua, cea de-a patra generaţie Sorento. Constructorul a dezvăluit versiunea destinată pieţei sud-coreene şi a distribuit o cantitate minimă de detalii, or premiera publică este planificată pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Tot acolo vor fi distribuite informaţii complete despre noul SUV.
Cea de-a patra generaţie KIA Sorento are la bază o platformă nouă, însă cu o arhitectură clasică, cu tracţiune standard pe puntea faţă. Bineînţeles, opţional va fi disponibil un sistem de tracţiune integrală. Comparativ cu predecesorul noul SUV are un ampatament mărit şi o gardă la sol mai generoasă, însă cifrele concrete vor fi dezvăluite mai târziu. Din punct de vedere stilistic, Sorento a căpătat un design absolut nou, inspirat de la actualul limbaj stilistic KIA dar cu elemente originale. Calandrul impunător este unit cu farurile ce au acum semnături LED noi, situate pe partea de jos a farurilor. Aspectul general mai brutal şi în special partea posterioare sunt inspirate de la cel mai mare SUV din gamă, noul Telluride.
Interiorul a fost regândit complet şi este mult mai luxos acum. Instrumentarul de bord digital cu ecran de 12.3 inch este unul dintre cele mai mari în segment şi oferă un nivel avansat de personalizare, în ciuda altor premiere recente în gama KIA. Consola centrală are integrat ecranul sistemului multimedia, de 10.25 inch în versiunile de top, cu multiple posibilităţi de conectare, precum şi Apple CarPlay şi Android Auto. Tunelul central oferă mai multe spaţii de depozitare în mare parte graţie noului selector al cutiei automate de viteze, în forma unei rotile, care vine să înlocuiască levierul tradiţional.
Precum şi anterior, Sorento va putea avea 3 rânduri de scaune şi să adăpostească la bord până la 7 persoane, inclusiv şoferul. Constructorul promite o izolare fonică îmbunătăţită şi materiale de o calitate superioară la bord, precum pielea perforată şi inserţii din lemn natural. Totodată, clienţii vor putea solicita inserţii la bord inspirate din segmentul modelelor de performanţă, care să imită, cel puţin, fibra de carbon şi aluminiu.
La moment nu au fost publicate informaţii oficiale despre unităţile de propulsie disponibile pentru noul Sorento. Cel mai probabil, însă, o bună parte dintre acestea vor fi împrumutate de la noua generaţie Hyundai Santa Fe. Astfel, sub capotă, în dependenţă de piaţă, se va situa benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, benzinarul turbo de 1.6 litri şi unitatea turbodiesel de 2.2 litri, cunoscută şi după generaţia precedentă. Standard maşina va fi echipată cu cutii manuale cu 6 rapoarte, opţional pentru motoarele pe benzină fiind prevăzute cutii automate cu 6 rapoarte, iar pentru unitatea pe motorină fiind rezervată unitatea robotizată cu 8 rapoarte şi dublu ambreiaj. Mai târziu vor apărea şi versiuni electrificate, care se vor situa în vârful de gamă, fiind capabile să ofere la activ circa 300 CP.
0
2,677
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!