Premieră: noul Volkswagen Touareg R! Primul model de performanţă din serie cu motorizare plug-in hybrid

25 Februarie 2020, 12:07
Denis Godorozea
Volkswagen prezintă în premieră mondială versiunea de performanţă Touareg R — acesta este primul model sport din seria R cu sistem de propulsie de tip plug-in hybrid şi totodată cel mai puternic, dar şi cel mai eficient Touareg de serie din istorie. Premiera publică va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva săptămâna viitoare.
Conform reţetei bine definite, Volkswagen Touareg R a căpătat un aspect exterior mai agresiv, cu bară de protecţie faţă modificată cu prize de aer mai mari şi un splitter mai generos integrat în partea de jos. La posterior şi-a făcut loc o bară de protecţie uşor restilizată cu două terminaţii ale sistemului de evacuare integrate. Aspectul exterior mai este condimentat de o serie de accesorii adiţionale de culoare neagră în schimbul celor cromate şi jante originale de 20 ţoli. Va fi disponibilă şi o nuanţă specială de caroserie, Lapiz Blue Metallic, dar şi jante mai mari, de 21 sau 22 ţoli.
Standard Volkswagen Touareg R are inclusă o listă generoasă de dotări, disponibilă pe versiunile standard doar opţional. SUV-ul are un instrumentar de bord digital de 12 inch şi un display uriaş al sistemului multimedia cu o diagonală de 15 inch. Bineînţeles, este inclus şi întreg pachetul de sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru şofer din ceea ce poate oferi Volkswagen la ora actuală. Interiorul este ornamentat cu inserţii speciale din aluminiu şi tapiserie din piele cu sigle R aplicate pe tetiere.
Cele mai savuroase modificări adaptate pentru versiunea de performanţă Touareg ţin de substratul tehnic. SUV-ul are sub capotă benzinarul turbo V6 de 3.0 litri, ce livrează 340 CP şi se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte ce transmite cuplul pe ambele punţi în cadrul sistemului de tracţiune integrală 4Motion. Motorul termic este asistat de unul electric de 136 CP, integrat în cutia de viteze, iar în tandem sistemul poate oferi până la 462 CP şi 700 Nm.
Germanii nu au dezvăluit caracteristici dinamice exacte, dar promit un timp de acceleraţie până la 100 km/h de până la 5 secunde. Viteza maximă este de 250 km/h, iar fiind un SUV plug-in hybrid, chiar şi de performanţă, Touareg R se vrea a fi un model eficient. Nici în drept cu valorile de consum constructorul nu a făcut precizări, dar a relatat că într-un regim electric Touareg R poate parcurge până la 45 km cu un singur plin al bateriei de 14.1 kWh, şi să ruleze până la viteze de 140 km/h.
0
3,591
GALERIE FOTO (91 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!