Primele imagini cu Prado de Rusia: UAZ a publicat schiţe cu viitorul Patriot

13 Februarie 2020, 11:42
Denis Godorozea
De mai mult timp în presa rusească au apărut informaţii despre lansarea unui offroader absolut nou cu sigla UAZ, poreclit de public drept Prado de Rusia, făcând comparaţie cu legendarul offroader nipon Toyota Land Cruiser Prado. Legenda celor de la Toyota şi-a căpătat faima graţie fiabilităţii excepţionale şi capacităţilor de trecere pe teren accidentat, iar astfel se pare că aceleaşi caracteristici vor fi atribuite viitorului UAZ, care în esenţă este o nouă generaţie Patriot şi nu un model absolut nou.
În spaţiul web au fost publicate primele schiţe oficiale care prezintă designul viitorului Patriot care, însă, nu a suferit prea mari modificări comparativ cu predecesorul, acestea fiind mai mult cosmetice. A mai fost publicate imagini cu platforma cu cadru dur care stă la baza noului offroader, dar şi un set de informaţii despre substratul tehnic şi unităţile de propulsie.

Aşadar, deşi va avea o siluetă şi design asemănător, "Prado de Rusia" va moşteni de la actualul Patriot portierele, plafonul şi parbrizul, pe când celelalte elemente vor fi noi. Farurile şi blocurile optice cu becuri clasice vor fi înlocuite cu lumini LED, iar caroseria va fi ornamentată cu mai multe suprafeţe cromate. De altfel, constructorul a confirmat că designul modelului de serie va fi cu până la 90% similar schiţelor publicate acum.
Platforma cu cadru dur, proiectată de facto acum 50 de ani va fi pensionată, iar noul Patriot va avea un substrat tehnic absolut nou, rigidizat şi mai rezistent. Concomitent constructorul promite un grad îmbunătăţit de siguranţă în cazul impacturilor sau accidentelor cu implicarea pietonilor. Suspensia va fi şi ea modernizată, pe ambele punţi fiind instalate acum arcuri.
UAZ Patriot va fi oferit cu trei propulsoare, dezvoltate în cooperare cu compania germană FEV.
Pentru versiunile de bază este prevăzut benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, cu 4 cilindri, cu 145 CP şi 240 Nm. Pentru variantele de top vor fi oferite două versiuni de 2.3 litri turbo, cu 150 CP şi 330 Nm sau 170 CP şi 350 Nm. Este aşteptată apariţia unei versiuni cu propulsor pe motorină, de 2.2 litri, preluat de la Ford Transit. Standard motoarele se vor cupla la cutia manuală cu 6 rapoarte, livrată de BAIC, pe când vechea cutie cu 5 trepte Dymos va fi pensionată. Opţional clienţii vor putea opta pentru cutia automată cu 6 rapoarte livrată de compania franceză Punch Powerglide.

Premiera noului UAZ Patriot va avea loc în cursul anului viitor. Ulterior compania planifică să dezvolte şi alte modele pe noua platformă.
0
4,025
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!