Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

România va dezvolta o reţea naţională de staţii de încărcare pentru electromobile

11 Februarie 2020 - 09:18
Denis Godorozea
România a obţinut sprijinul şi acordul Comisiei Europene pentru dezvoltarea unei reţele de staţii de încărcare pentru electromobile. Proiectul va demara în acest an şi va fi implementat până în 2025, iar autorităţile planifică să acopere zonele urbane, suburbane şi rurale pentru a împânzi cele mai importante drumuri naţionale cu staţii de încărcare, astfel încât utilizatorii electromobilelor să poată circula liber pe teritoriul ţării.
Pentru proiect sunt prevăzute investiţii de 53 milioane euro pe parcursul următorilor 5 ani. Mijloacele băneşti vor fi oferite sub formă de granturi agenţilor economici, care vor fi selectaţi printr-o procedură de ofertare cu îndeplinirea unor criterii obligatorii.
Concomitent, cel mai pribabil autorităţile şi agenţii economici participanţi la proiect vor coopera cu companii private, care dezvoltă reţele proprii de staţii de încărcare pentru electromobile, pentru o amplasare mai eficientă a staţiilor pe drumurile naţionale. Astfel autorităţile îşi doresc să facă mai atractivă achiziţia electromobilelor în ţară şi, prin urmare, să contribuie la reducerea emisiilor de CO2 pe teritoriul ţării.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter