SSC a prezentat versiunea de serie Tuatara. Hypercar-ul este gata să bată recordul stabilit de Bugatti

13 Februarie 2020, 09:19
Denis Godorozea
Compania americană SSC North America a prezentat versiunea de serie a hypercar-ului Tuatara, dezvoltarea căruia a demarat acum 10 ani. Hypercar-ul americanilor este gata să bată recorduri în segment şi să umilească rivalii, or caracteristicile tehnice şi dinamice anunţate anterior rămân valabile pentru modelul de serie.
Tuatara are misiunea importantă de a scrie file noi în istoria industriei auto mondiale la capitolul performanţă şi viteză. Anterior hypercar-ul SSC Ultimate Aero a obţinut titlul de cel mai rapid supercar al planetei, titlu deţinut, de altfel, între anii 2007 şi 2010, reuşind să atingă viteza de 412 km/h. Ulterior Ultimate Aero a fost surclasat de Bugatti Veyron Supersport, iar mai târziu francezul s-a lăsat bătut de Koenigsegg Agera RS. În ultimii ani bătălia în segment este tot mai fierbinte, iar în 2019 cel mai rapid automobil al planetei din nou a devenit Bugatti, de această dată modelul Chiron a reuşit să străbată limita de 300 mph, echivalentul a 483 km/h. Ei bine, noul SSC Tuatara susţine că va putea accelera până la 490 km/h! Da, se pare că viteza de 500 km/h poate fi atinsă de supercar-urile de serie care circulă pe drumurile publice în următorii ani!
SSC Tuatara are o caroserie şi elementele suspensiei realizate din fibră de carbon. Sistemul de frânare este bazat pe discuri generoase carbon ceramice, iar greutatea proprie a hypercar-ului constituie 1,247 kg. Hypercar-ul este propulsat de benzinarul V8 de 5.9 litri, echipat cu două turbocompresoare, ce livrează la activ 1,369 CP, în caz că este alimentat cu benzină, sau până la 1,774 CP dacă este alimentat cu combustibil de curse. Motorul este unul original, dezvoltat în cooperare cu compania Nelson Racing Engines din California. Resursele motorului sunt gestionate de cutia robotizată a companiei italiene CIMA, cu 7 rapoarte, ce poate schimba treptele în doar 0.1 secunde!
În regimul de rulare sport SSC Tuatara are o gardă la sol de doar 69 mm în drept cu puntea faţă şi 85 mm în drept cu puntea spate, însă în regim normal garda este mărită până la 101 şi, respectiv, 114 mm. Mai este disponibil regimul Lift, care poate mări garda la sol cu încă 40 mm pentru a parcurge denivelările artificiale.
Americanii susţin că SSC Tuatara va putea depăşi viteza de 300 mph şi să bată recordul stabilit de Bugatti Chiron. Acest lucru va fi demonstrat de unul din cele 100 unităţi Tuatara care urmează să fie produse în următorii ani. Preţul hypercar-ului nu a fost anunţat încă, însă presa americană anticipează că preţul va depăşi 1.3 milioane dolari.
0
2,154
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!