Salonul Auto de la Beijing a fost amânat din cauza coronavirusului

18 Februarie 2020, 17:27
Denis Godorozea
Organizatorii Salonului Auto de la Beijing au anunţat amânarea pe o perioadă nedeterminată a evenimentului auto internaţional desfăşurat anual în capitala Chinei. Amânarea are loc din cauza coronavirusului, care face ravagii acum pe teritoriul Chinei, dar şi în afara ţării. Acesta este primul dintre evenimentele auto mari care a avut de suferit de pe urma virusului din China, deşi la nivel de industrie mai multe companii suportă pierderi din cauza epidemiei.

Aşadar, după ce cu câteva săptămâni mai devreme mai mulţi constructori auto europeni şi niponi au anunţat sistarea producţiei pe teritoriul Chinei, epidemia a provocat pierderi şi în rândul altor companii din industria auto, precum Salonul Auto de la Beijing, planificat anterior pentru luna aprilie a acestui an.
La moment nu se cunoaşte când va fi desfăşurată expoziţia auto internaţională din China. De menţionat, însă, că alte evenimente dedicate ce se desfăşoară anual pe teritoriul ţării asiatice ar putea suferi, precum Salonul Auto de la Shanghai, de exemplu.

Epidemia afectează direct şi alţi jucători ai pieţei auto mondiale — din urma lipsei de componente şi piese produse în China constructori precum Hyundai şi KIA raportează abateri în procesul de producţie chiar şi la uzinele situate în Coreea de Sud. Mai nou, FIAT a anunţat o pauză în producţia modelului 500L în Serbia din lipsă de componente. Concomitent cei de la Formula 1 au anunţat anularea cursei planificate în China, aceasta urmând să aibă loc în toamna acestui an.
0
1,970
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!