Sărbătoare la Skoda: modelul Octavia a atins borna de 7 milioane unităţi produse!

20 Februarie 2020, 16:21
Denis Godorozea
Skoda are un nou motiv de sărbătoare — modelul Octavia a atins borna istorică de 7 milioane unităţi produse. Istoria celui mai popular model ceh a început departe în 1959, însă succesul a fost adus de cele 4 generaţii moderne, care-şi au începutul la finalul secolului XX, iar maşina cu numărul istoric 7,000,000 aparţine generaţiei curente, ce a debutat în premieră în toamna anului trecut.
Istoria contemporană a celui mai solicitat model din gama cehilor a început la 4 aprilie 1996, cu debutul primei generaţii. Modelul a înregistrat un succes de învidiat pentru acele timpuri, fiind comercializat într-un număr de peste 1.4 milioane unităţi timp de 8 ani de producţie. Cea de-a doua generaţie Skoda Octavia a bătut recordul predecesorului, însă. Debutată în 2004, cea de-a doua generaţie a fost produsă într-un număr total de 2.5 milioane unităţi. A treia generaţie a reuşit să străpungă borna de 2.6 milioane unităţi comercializate în lume, principala piaţă de desfacere fiind cea europeană.
Actuala, cea de-a patra generaţie Skoda Octavia a ajuns pe linia de asamblare în luna noiembrie a anului trecut, imediat după debutul mondial. Anume cu această generaţie cehii au atins borna istorică de 7,000,000 unităţi produse timp de două decenii şi jumătate, iar noul model are toate şansele să surclaseze predecesorii la acest capitol, or este prima Octavia din istorie care poate fi achiziţionată cu un sistem de propulsie plug-in hybrid. Ulterior, un asemenea sistem de propulsie va fi disponibil şi pentru versiunea de performanţă de top, Octavia RS iV, premiera căreia va avea loc în câteva săptămâni.
0
1,581
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!