Sfârşit de carieră pentru Volkswagen Passat? Modelul iconic german ar putea fi înlocuit cu un electromobil

10 Februarie 2020, 09:11
Denis Godorozea
Se pare că metamorfozele suferite de piaţa auto mondială vor avea victime chiar şi în rândul unor modele cu adevărat legendare, cu o istorie de câteva decenii — modelul iconic german Volkswagen Passat ar putea fi eliminat definitiv din gamă, urmând să fie înlocuit cu un sedan 100% electric. Cel puţin, generaţia actuală Passat ar putea fi ultima pentru modelul respectiv pe piaţa nord-americană.
Volkswagen Passat a avut o istorie frumoasă, ornamentată cu succes deosebit pe piaţa americană, fiind comercializat anual într-un tiraj de peste 100 mii unităţi. Din 2011 Passat-ul american a mers pe propria cale de dezvoltare, căpătând un design şi substrat tehnic diferit de modelul cu aceeaşi denumire comercializat pe piaţa europeană. Americanul este mai mari în dimensiuni şi are un substrat tehnic simplificat comparativ cu Passat-ul european. Ultimii ani, însă, sunt nefaste pentru sedanul german în SUA — în ciuda schimbului recent de generaţii Passat a fost comercializat într-un număr de doar puţin peste 14 mii unităţi în 2019. Astfel, istoria de 30 de ani a modelului pe piaţa nord-americană ar putea sfârşi cu generaţia actuală, o spun reprezentanţii companiei germane, urmând să fie înlocuit cu un sedan 100% electric, probabil, din seria ID.
În Europa starea lucrurilor este, însă, diametral opusă — Passat se bucură în continuare de succes pe piaţă şi interes din partea publicului, iar actuala generaţie, B8, a trecut de curând printr-un facelift de mijloc de carieră. Vânzările anuale de peste 100 mii unităţi în Europa vor asigura modelul cu o generaţie nouă, B9. Acelaşi lucru este valabil şi pentru varianta Passat comercializată în China, unde modelul, tot diferit de cel european, înregistrează vânzări duble, de peste 200 mii unităţi.
0
3,295
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!