Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sfârşit de istorie pentru marca Holden — General Motors anihilează brandul fondat acum 160 de ani

19 Februarie 2020 - 17:28
Denis Godorozea
Sfârşit de epocă în industria auto mondială — marca Holden, fondată acum 160 ani, va înceta curând existenţa. Actualul proprietar al brandului, General Motors, a anunţat eliminarea mărcii de pe pieţele din Australia şi Noua Zeelandă. Decizia a fost luată în cadrul planului monstruos de reducere a cheltuielilor lansat de concernul american, care prevede o restructurare vastă în cadrul companiei şi părăsirea mai multor pieţe.
În prezent Holden dispune în Australia de un centru de dezvoltare şi design, un poligon de teste şi o reţea de centre de deservire. În total compania înmagazinează în ţara respectivă 800 angajaţi, dintre care 600 persoane vor fi concediate în urma închiderii centrului de cercetare şi design, iar celelalte 200 persoane vor continua activitatea în cadrul centrelor de deservire. Cel puţin, încă câţiva ani. Brandul Holden va fi eliminat definitiv în 2021, iar centrele de deservire vor activa până în 2030.

Holden a fost înfiinţat cu peste 160 ani în urmă de James Holden. La începutul secolului XX compania a început prestarea serviciilor de reparaţii auto, fiind specializată pe reabilitarea interiorului maşinii, pentru ca în 1918 să înceapă producţia caroseriilor, care ulterior se instalau pe platformele tehnice livrate de alţi constructori auto. În posesia celor de la General Motors compania a ajuns în 1948.
Anihilarea brandului a demarat, însă, acum 3 ani, când cei de la General Motors au dispus încetarea producţiei maşinilor în Australia prin închiderea uzinei locale, unde erau produse modelele din seria Commodore. Anul trecut modelul, care de facto este un Opel Insignia uşor modificat şi cu volan pe dreapta, a fost eliminat definitiv din gamă.

Cei de la General Motors punctează, că decizia a fost una extrem de dificilă dar importantă în contextul în care brandul a pierdut grav poziţiile pe piaţa australiană. Potrivit informaţiilor furnizate de americani, în ultimii ani se planifica lansarea unor modele noi cu sigla Holden, construite pe baza modelelor Chevrolet sau Buick, însă ulterior a fost luată decizia de a redirecţiona aceste investiţii. General Motors nu părăseşte, însă, definitiv piaţa australiană — aici vor fi livrate modele Chevrolet prin intermediul companiei General Motors Cpecialty Vehicles, care va reutila maşinile livrate din SUA în conformitate cu standardele Australiei, cu volan pe dreapta şi alte elemente distinctive.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter