Skoda a dezvăluit denumirea şi primele informaţii despre viitorul crossover electric

12 Februarie 2020, 15:02
Denis Godorozea
Enyaq — aşa se va numi primul crossover 100% electric din gama Skoda. Premiera va avea loc pe parcursul acestui an, iar cehii au dezvăluit informaţii noi despre viitorul model.
Cei de la Skoda au relatat că denumirea Enyaq provine de la cuvântul "enya", care poate fi tradus din limba irlandeză ca "sursă de viaţă". Concomitent, litera "E" este menită să accentueze substratul tehnic 100% electric al crossover-ului, în timp ce litera "Q" este tradiţională pentru SUV-urile din gamă. Prima imagine de teasing surprinde, cel mai probabil, posteriorul electromobilului cu denumirea aplicată pe hayon.

La moment cehii nu au dezvăluit informaţii despre substratul tehnic al viitorului Enyaq, deşi anterior în presă au fost distribuite informaţii că versiunea de serie va prelua o bună parte din tehnologiile electrice existente şi se va inspira mult de la conceptul Skoda Vision iV.
Având la bază platforma MEB, Skoda Enyaq va fi oferită cu trei versiuni de baterie: de 49 kWh, de 60 kWh şi de 82 kWh. Varianta de top va oferi o autonomie maximă de până la 480 km, calculată conform standardului WLTP. Afară de aceasta, cehii vor oferi la alegere câteva motorizări, urmând ca cea incipientă să fie echipată cu un singur motor electric, situat pe puntea spate, pe când cele de top vor avea tracţiune integrală cu două motoare electrice.
0
1,377
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!