Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Suzuki lansează motorizări micro-hibride pentru mai multe modele din gama europeană

18 Februarie 2020 - 10:44
Denis Godorozea
Suzuki anunţă lansarea versiunilor de tip mild-hybrid pentru mai multe modele din gama europeană. Noua unitate de propulsie are la bază benzinarul Boosterjet de 1.4 litri şi va fi disponibilă pentru clienţii din Europa începând cu luna martie a acestui an.
Precum şi în cazul sistemelor micro-hibride clasice, tehnologia celor de la Suzuki are la bază un propulsor termic, unitatea Boosterjet de 1.4 litri, şi un generator-starter de 48 V, alimentat de la o baterie Li-Ion, rezervele căreia sunt suplinite în timpul frânării. În această ipostază, maşina nu poate rula într-un regim 100% electric, însă sistemul este menit să reducă consumul de combustibil şi nivelul de emisii prin oprirea propulsorului termic în timpul frânării şi staţionării, dar şi să pornească rapid şi eficient motorul în timpul accelerării.
Potrivit calculelor realizate de cei de la Suzuki, propulsorul 1.4 Boosterjet cu sistem micro-hibrid este cu până la 15% mai eficient decât acelaşi motor fără sistem electric adiţional, şi indică un nivel de emisii mai mic cu până la 20%. Totodată, motorul va indica şi un surplus infim de putere, de la 220 Nm cuplu disponibil de la 1,500 rpm, până la 235 Nm de la 2,000 rpm.
Noua motorizare micro-hibridă va fi lansată în Europa pe modelele Vitara, SX-4 S-Cross şi Swift Sport, însă doar în tandem cu cutie manuală.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter