Tesla confirmă: livrările noului crossover compact Model Y vor demara în luna martie

26 Februarie 2020, 14:33
Denis Godorozea
Tesla a startul livrărilor pentru noul crossover compact Model Y pentru luna martie a acestui an — confirmat informaţia publicată anterior a fost, astfel, confirmată, iar electromobilele vor fi livrate clienţilor cu circa 6 luni mai devreme decât se anunţa anterior. Primii cumpărători Tesla Model Y au primit notificări de la producător, că pot alege data livrării pentru luna următoare.
Astfel, constructorul american şi-a surprins plăcut clienţii, or de regulă Tesla întârzia cu livrările automobilelor care abia urma să fie lansate în producţia de serie, astfel cum a fost cu Model 3 şi Model X. Primele exemplare vor ajunge în posesia clienţilor americani, urmând ca electromobilul să fie lansat pe piaţa europeană abia în 2021.
În schimb, în câţiva ani Tesla planifică să soluţioneze problema cererii prea mari pentru cele mai solicitate modele din gamă, Model 3 şi Model Y, prin inaugurarea unei noi uzine de producţie în Europa. Pe Bătrânul Continent crossover-ul compact electric are un preţ de pornire de 58,000 euro, această versiune fiind capabilă să parcurgă până al 540 kilometri cu un singur plin al bateriilor, fiind echipată cu un singur motor electric. Varianta de mijloc cu două motoare electrice şi un sistem de tracţiune integrală are un preţ de pornire de 62,000 euro şi indică o autonomie de 505 kilometri. Cea mai performantă versiune va costa în Europa cel puţin 70,000 euro.
1
1,390
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!