Tesla va echipa electromobilele cu baterii de generaţie nouă! Ce autonomie va avea Model S?

4 Februarie 2020, 17:11
Denis Godorozea
Elon Musk a anunţat lansarea bateriilor de generaţie nouă pe electromobilele Tesla. Primul model din gamă care va beneficia de echipamente actualizate va fi sedanul Model S. Ce autonomie vor avea electromobilele actualizate şi când vor fi lansate pe piaţă?
Potrivit informaţiilor furnizate de fondatorul constructorului american, pe parcursul ultimilor ani Tesla a avansat mult în modernizarea bateriilor pentru electromobile după o serie de studii şi modificări în componenţa chimică. Astfel, dacă actualul Model S în versiunea de top poate parcurge până la 379 mile cu un singur plin (610 km), noile baterii vor asigura o autonomie de 400 mile, echivalentul a 645 kilometri. Autonomie record, de altfel, nu doar pentru brandul Tesla, dar şi pentru întregul segment de electromobile de serie actuale.
De menţionat că actualizarea tehnică pregătită pentru Tesla Model S este doar un prim pas în avansul fantastic pregătit de americani din punct de vedere al autonomiei, or pentru cea de-a doua generaţie Tesla Roadster constructorul american a anunţat anterior o autonomie de aproape 1,000 kilometri, care va fi atinsă datorită capacităţii mai mari a bateriei, de 200 kWh. Proaspătul pick-up Tesla Cybertruck promite o autonomie impunătoare de 800 kilometri, ţinând cont de dimensiunile, greutatea şi performanţele anunţate pentru offroader-ul spartanic.
0
4,622
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!